Supă cu tăiţei cu şuncă
Publicat pe 11.04.2012 la 17:13
Ingrediente :
1 jambon nefiert şi neafumat
morcovi
cartofi
pătrunjel sau păstârnac
sare
piper
ouă
făină
ulei
Mod de preparare:
Supa
Jambonul se pune la fiert în apă caldă.
După ce a dat în câteva clocote se adaugă şi legumele tăiate în tije de câte 1 cm.
Când jambonul este fiert se scoate din oală şi se lasă la răcit.
Tăiţeii
Se face un aluat pentru tăiţei din ouă şi făină.
Se întinde o pătură de tăiţei dar mai groasă decât pentru cei clasici.
Jambonul fiert se dă prin maşina de tocat şi se amestecă cu ou şi condimente.
Foaia de tăiţei se unge cu ou, peste care se întinde compoziţia de şuncă tocată cu ou şi condimente.
Se rulează şi se dă forma unei potcoave sau unui cerc, după care se pune la prăjit într-o cantitate mică de ulei.
Se lasă cam 15 minute pe fiecare parte.
După ce s-a prăjit, rulada de tăiţei cu şuncă se taie în bucăţele late de cate 1,5 cm.
Supa se serveşte cu câte o bucată de ruladă de tăiţei care se aşează în mijlocul farfuriei.