Supă de găină cu tăiţei de casă, garnitură de cartofi şi sos de roşii
Publicat pe 03.04.2012 la 18:12 Actualizat pe 03.04.2012 la 18:24
Ingrediente:
1 găină
3 morcovi
1 ceapă
1 kg cartofi
3 litri apă
sare
Tăiţei:
făină
apă
ulei
1 ou
drojdie
Mod de preparare:
Se curăţă legumele pentru supă.
Se tranşează găina.
Carnea se pune la fiert împreună cu legumele.
Între timp se fac tăiţeii: se bate oul, se pune făină cât cuprinde, se frământă. Se întinde o foaie, se lasă să se usuce pe sucitor, se taie pătrăţele şi se lasă din nou la uscat.
Sosul de roşii
Ingrediente:
bulion
sare
untură de porc
zahăr
Mod de preparare:
Se pune untura la topit.
Se pun 3 linguri de făină.
Se adaugă bulionul şi se adaugă continuu până se leagă.
Când carnea şi legumele au fiert, se pun cartofii întregi.
Când au fiert, se scot legumele şi carnea, iar supa se strecoară.
Supa se pune din nou pe foc.
Când dă în clocot se pun tăiţeii şi se mai fierbe 10 minute.
Pe o farfurie se scot cartofii şi carnea care se servesc cu sos de roşii şi supă.