Supă prăjită cu rigofuttes şi prune uscate
Publicat pe 11.04.2012 la 17:21
Ingrediente:
1 kg muşchi afumat de porc
500 g coastă afumată
4-5 morcovi mari
4-5 rădăcini de pătrunjel
1 ţelină
2 cepe roşii
foi de dafin
500 g prune uscate
4-5 ouă
500 g făină
1 lingură de ulei
Mod de preparare:
Punem coastele la fiert, iar după 15 minute punem muşchiul şi îl lăsăm să se fiarbă până scade apa.
Când începe să se prăjească o luăm de pe foc.
Călim ceapa, apoi morcovii, până prind culoare.
Adăugăm pătrunjelul şi ţelina tăiate cubuleţe.
După ce s-au călit toate punem apă şi foi de dafin.
După ce au fiert adăugăm carnea.
Facem un rântaş din făină, călită pe foc, fără a adăuga ulei.
Uleiul îl punem în supă.
Adăugăm prunele uscate.
Între timp facem tăiţeii din 4-5 ouă şi făină, până ce se obţine un aluat foarte tare pe care îl tăiem cubuleţe şi îl punem la prăjit.
Tăiţeii se adaugă numai la servire.