Tăiţei cu pui
Publicat pe 11.05.2012 la 18:10
Ingrediente:
1 găină de casă
2 ardei verzi
3 morcovi
2 cepe
1 păstârnac
sare
pătrunjel verde
Tăiţeii:
400 g făină
4 ouă
4 linguri ulei
sare
Se porţionează găina în bucăţi potrivite pentru supă şi se pune la fiert în apă caldă şi puţină sare grunjoasă.
Se dă în câteva clocote până ce sângele iese la suprafaţă.
Apa se aruncă, bucăţile de carne se spală bine şi se toarnă altă apă caldă.
Secretul unei supe reuşite este să se umple oala cu apă până sus pentru a nu mai completa ulterior.
Carnea de pui se mai dă în câteva clocote în caz că mai trebuie spumată supa şi se adaugă legumele curăţate dar întregi.
Se fierbe până ce carnea este moale.
Tăiţeii:
Se pune făina pe planşeta de lucru, se face o gaură în mijloc şi se sparg 4 ouă.
Se presară puţină sare peste galbenuşuri pentru a rămâne galbene.
Se adaugă şi cele patru linguri de ulei şi se frământă aluatul.
Când coca este formată, se întinde în strat gros şi se bate cu sucitorul pentru a rezulta un aluat foarte elastic.
Aluatul se împarte în 4 părţi şi se întind foi extrem de subţiri care se lasă puţin la uscat pe o faţă de masă din bumbac.
După uscare, foaia se rulează şi se toacă tăiţei foarte subţiri şi se lasă la uscat.
Secretul tăiţeilor este să fie pregătiţi cu o zi înainte de a găti supa.
Când carnea s-a fiert, se scot bucăţile pe un platou.
Supa se strecoară pentru a înlătura legumele.
Zeama limpede se pune la loc pe foc, iar când se reia fierberea se adaugă tăiţeii în ploaie amestecând cu o lingură de lemn pentru a evita lipirea lor de fundul oalei.
Se fierb circa 15 minute, se potriveşte supa de sare şi se adaugă pătrunjelul tocat fin.
Supa se serveşte ca atare cu bucăţile de carne alături.