Tatar aşĭ
Publicat pe 23.04.2012 la 18:20
Aluatul:
6 ouă
1 liguriţă sare
1 pahar apă
Umplutura:
1 kg carne tocată
2 cepe
1 linguriţă sare
1/2 linguriţă piper
250 ml ulei
300 g iaurt
1 căpăţână de usturoi
Mod de preparare:
Aluatul se frământă din ingredientele mai sus menţionate, se porţionează în bile egale.
Se întind până se obţin foi cam de 2 mm.
Foaia se va tăia în pătrăţele de 3-4 cm ( lungimea laturii); în centrul putruţelului se pune umplutura, se va îndoi şi se vor lipi unul peste altul colţurile opuse.
Aceşti “colţunaşi “ se vor fierbe în apă, după care se scot într-un vas.
Se va încinge bine uleiul şi se va pune peste paste.
Se serveste cu o cremă-pastă obţinută din iaurt cu usturoi pisat.