Top 4 cărți de ficțiune care merită citite

Publicat pe 09.08.2019 la 10:21 Actualizat pe 09.08.2019 la 10:25

Te pregătești de concediul pe care l-ai așteptat cu entuziasm în ultimele luni? Te gândești deja la locația exotică în care vei petrece această vacanță, pentru a-ți încărca bateriile și a reveni pregătit să faci față noilor provocări profesionale?

Foto: pixabay

Te pregătești de concediul pe care l-ai așteptat cu entuziasm în ultimele luni? Te gândești deja la locația exotică în care vei petrece această vacanță, pentru a-ți încărca bateriile și a reveni pregătit să faci față noilor provocări profesionale?

Atunci trebuie să alcătuiești și lista cărților de ficțiune de la Editura Art sau din alte surse de încredere, pe care le vei lua cu tine în vacanță. Nimic nu se compară cu plăcerea lecturii unei cărți bune, pe o plajă cu nisip fin sau într-o locație izolată, la munte, în care te retragi, pentru a-ți acorda timpul de relaxare de care ai nevoie.

Pentru ca tu să faci bagajul rapid și ușor, astăzi am alcătuit un top al celor mai bune patru cărți de ficțiune, pe care le poți include pe lista ta de lectură. Iată care sunt acestea și motivele pentru care merită să le citești.

1. Turnul intunecat, de Stephen King

Acest roman de ficțiune, scris de celebrul autor Stephen King, reprezintă una dintre operele care l-au consacrat, datorită modului unic în care acesta a abordat tematica liberului - arbitru și a destinului.

Prin lecturarea acestui roman de excepție, îl vei însoți pe Ronald Deschain, personajul principal, în călătoria sa prin multitudinea de spații și perioade reale sau fantastice, imaginate de autor.

Într-un amalgam de aventuri demne de un roman de ficțiune, marcate de un vârtej de emoții, de violență, descoperiri și lupte crâncene, personajul ajunge la Turnul Întunecat, un spațiu gândit de autorul cu o imaginație fără limite.

Ce crezi că va descoperi acolo și să fie oare, acest tărâm pe care l-a căutat, răspunsul la întrebările sale existențiale? Poți afla acest lucru doar dacă parcurgi, filă cu filă, povestea din spatele lumii fantastice pe care autorul a creat-o pentru cititorii săi.

2. Lupii din Calla, de Stephen King

Rămânem sub egida aceluiași autor de excepție, pentru a te introduce în lumea fantastică a romanului Lupii din Calla, care reprezintă partea a V-a a celebrei serii Turnul Întunecat.

În drumul primejdios și presărat cu aventuri, către destinația finală, personajul principal, Ronald Deschain ajunge într-un oraș de fermieri, Calla Bry Sturgis. Conform legendei, acest orășel se află sub teroarea unor creaturi cu chip de lup, pe care nimeni nu le-a identificat și de care toată lumea se teme.

Va avea oare personajul un rol vital în confruntarea cu celebrii Lupi din Calla, pentru a-i proteja pe săteni? Rămâne să lecturezi acest roman de excepție, pentru a descoperi răspunsul la această întrebare.

3. Trandafirul solitar, de Ami Ewing

Intră în lumea personajelor de ficțiune create de Amy Ewing, în cadrul romanului Trandafirul solitar. Vei avea ocazia de a trăi alături de Violet, personajul principal, experiențe terifiante și misterioase, în încercarea acesteia de a scăpa cu viață din Orașul Solitar.

Aceasta nu va lupta singură, ci alături de personajele Ash și Raven, care îi vor fi alături la fiecare pas, pentru a scăpa cu viață din mijlocul rebeliunii din această regiune. Oare va avea Violet puterea necesară pentru a învinge forțele rebeliunii care mocnește în suburbiile Orașului Solitar și a principiilor ei de viață?

Trebuie doar să parcurgi filele de poveste ale acestui roman, pentru a afla deznodământul.

4. Sărutul Trădării, de Mary E. Pearson

Într-o lume marcată de tradiții și îndatoriri, pe care cei cu sânge regal trebuie să le respecte mai presus de orice, prima fiică din Casa Morrighan decide să facă ceea ce nimeni nu a mai făcut vreodată. Personajul central al acestei cărți de ficțiune fuge de acasă, în încercarea de a scăpa de un mariaj aranjat și cu scopul de a trăi o viață diferită de cea pentru care părinții au pregătit-o în copilărie și adolescență.

Poate supraviețui o prințesă din acele timpuri acestei provocări, în mijlocul misterelor și amenințărilor care o înconjoară la orice pas? Trebuie să trăiești această experiență fictivă, alături de personajul pe care îl vei descoperi în acest roman, pentru a descoperi răspunsul ei. Astfel, vei putea formula și propriile tale opinii cu privire la corectitudinea deciziilor luate de eroină, în situații limită.

Suntem convinși că îți imaginezi deja aceste lumi fantastice, create de autorii celebri pe care ți-i recomandăm astăzi. Trebuie doar să adaugi aceste cărți de ficțiune în bagajul tău de călătorie, să îți acorzi șansa de a descoperi răspunsul la aceste întrebări și de a trăi aventuri de neuitat alături de aceste personaje.

În articolul

Top 4 cărți de ficțiune care merită citite

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x