Topul filmelor cu cele mai multe premii Oscar din istorie

Publicat pe 06.02.2020 la 08:52 Actualizat pe 06.02.2020 la 08:56

Mai sunt doar câteva zile până la gala Premiilor Oscar 2020, astfel că ne-am gândit să vă prezentăm un top al celor mai premiate 7 filme din istorie.

Mai sunt doar câteva zile până la gala Premiilor Oscar 2020, astfel că ne-am gândit să vă prezentăm un top al celor mai premiate 7 filme din istorie.

Trei filme au reușit să câștige câte 11 premii Oscar într-o singura gală, după cum urmează:

1. Titanic (1997)

Filmul realizat de James Cameron despre ultimele zile din viața pasagerilor de pe Titanic s-a bucurat de un succes major în întreaga lume. Mai mult decât atât, Leonardo di Caprio și Kate Winslet au căpătat statut de superstar după apariția filmului. Dar Titanic rămâne în istorie și ca fiind unul dintre filmele cu cele mai multe premii Oscar câștigate, 11 la număr. Cele mai importante sunt premiile acordate pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor. În plus, Titanic este primul film din istorie ce a reușit să depășească pragul unui miliard de dolari din încasări.

2. The Lord of The Rings: The Return of the King (2003)

La fel precum Titanic, Lord of The Rings: The Return of the King a luat 11 premii Oscar la gala din 2004. Mai mult decât atât, acest film a câștigat toate premiile la categoriile la care a fost nominalizat. Pe lângă premiul de top al nopții, acordat celui mai bun film, pe listă se mai află Peter Jackson (cel mai bun regizor), dar si trofeele pentru scenariu adaptat, designul costumelor, editarea filmului, elemente artistice, efecte vizuale, sunet, partitură originală și cea mai buna melodie originală.

3. Ben-Hur (1959)

Un clasic de la mijlocul secolului XX, Ben-Hur este primul film din istorie ce a reușit să câștige 11 premii Oscar. Epopeea istorică a lui William Wyler a făcut furori la gala din 1960, primind, printre altele, premii pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, design de costume, efecte speciale, cel mai bun actor in rol principal si cel mai bun actor in rol secundar.

4. West Side Story (1961)

Cel mai premiat musical din istorie, cu 10 Oscaruri la gala din 1962, inclusiv pentru cea mai bună imagine, cel mai bun actor in rol secundar (George Chakiris), cea mai buna actriță în rol secundar (Rita Moreno), cel mai bun regizor (Robert Wise si Jerome Robbins), dar - evident - și pentru cel mai bun sunet și design de costume.

5. Pacientul englez (1996)

Aceasta romanță din timpul celui de-al doilea Război Mondial a câștigat 9 premii Oscar, fiind nominalizată la 12 categorii. Printre acestea, Anthony Minghella a primit premiul pentru cel mai bun regizor, iar Juliette Binoche a fost desemnată cea mai buna actriță în rol secundar.

6. Gigi (1958)

Comedia muzicală despre o tânără precoce trimisă la Paris sa învețe bunele maniere a câștigat 9 premii Oscar, inclusiv pentru cea mai buna imagine si cel mai bun regizor (Vincente Minelli).

7. Ultimul împărat (1987)

Adaptarea lui Bernardo Bertolucci în cazul autobiografiei împăratului Puyi a făcut furori la Premiile Oscar din 1988. În total, Ultimul împărat a primit 9 premii Oscar, din tot atâtea nominalizări.

În 2020, Joker este filmul cu cele mai multe nominalizari la Premiile Oscar, după cum urmează: cel mai bun film, cel mai bun regizor (Todd Phillips), cel mai bun actor în rol principal (Joaquin Phoenix), cea mai bună imagine, cele mai bune costume, machiaj si coafură, scenariu adaptat, coloană sonoră originală, cel mai bun montaj, mixaj de sunet și montaj de sunet.

În oferta de Pariuri Sportive Online la Fortuna - secțiunea Divertisment - Joker este creditat cu șansa a patra la categoria Cel mai bun film, având cota 14.00. Marele favorit este 1917 (cota 1.30), urmat de Parasite (cota 4.95) si Once Upon a Time ... in Hollywood).

De altfel, 1917 are șanse mari să ofere si Cel mai bun regizor la Premiile Oscar 2020, cota lui Sam Mendes fiind de doar 1.10, spre deosebire de Bong Joon Ho, a cărui cotă este 5.00 pentru impresionanta muncă depusă la Parasite.

În schimb, Joker are șanse mari să ofere Cel mai bun actor în rol principal, cota lui Joaquin Pheonix fiind de doar 1.02. Adam Driver are cota 10.00, iar Leonardo Di Caprio are cota 25.00.

În articolul

Topul filmelor cu cele mai multe premii Oscar din istorie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x