Tradiții și superstiții de SFÂNTUL ŞTEFAN. Ce este BINE să faci în această zi
Publicat pe 27.12.2016 la 08:36 Actualizat pe 27.12.2016 la 09:46
Ce se spune din popor ca este bine sa faci in aceasta zi de sarbatoare.
Sfântul Ștefan este sărbătorit pe 27 decembrie, în a treia zi după Nașterea Domnului. Sfântul Stefan este primul diacon și martir al Bisericii.
Mărindu-se numărul creștinilor după întemeierea Bisericii, a crescut și numărul cererilor pentru diverse slujiri ale apostolilor. Astfel, au fost aleși din cadrul comunității, șapte bărbați "plini de Duh Sfânt și de înțelepciune", cară să slujească atât în cadrul slujbelor religioase, cât și să supravegheze buna orânduială la mesele comune. Primul dintre aceștia a fost Ștefan, conform crestinortodox.ro.
Sfântul Ștefan s-a arătat un apărător al credinței adevărate cu privire la persoana lui Hristos, mărturisind că El este Fiul lui Dumnezeu, care S-a născut, a murit, a înviat și S-a înălțat la ceruri pentru mântuirea noastră.
Potrivit spynews.ro, există câteva obiceiuri şi tradiţii, pe care ar trebui să le respecţi, pentru a alunga ghinionul şi cearta din casa ta.
Sfântul Ştefan este vindecător de boli, aşa că dacă ai probleme de sănătate, adu o icoană cu Sfântul Ştefan în casa ta şi roagă-te la ea în această zi.
În cea de-a treia zi de Crăciun se faca pomană pentru cei care au părăsit această lumea într-un mod dramatic. Pomenile se dau persoanelor tinere ce poartă numele Ştefan.