Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae. Iată ce cadouri NU trebuie să faci în această perioadă
Publicat pe 04.12.2017 la 10:43 Actualizat pe 04.12.2017 la 12:36
Iata ce nu trebuie sa daruiti de Mos Nicolae.
În fiecare an, în seara de 5 decembrie, copiii își lustruiesc ghetuţele sau cizmuliţele, pentru că Moş Nicolae va trece pe la ei să aducă daruri celor cuminţi. Cei neascultători primesc o nuieluşă. În credința populară, Sfântul Nicolae mai este cunoscut și sub numele de San-Nicoară.
Iată care sunt obiceiurile din ziua de 6 decembrie, în diferite zone ale țării.
Oamenii aduc în casă cregunțe de pomi fructiferi pe care le țin în apă, lângă icoane. Dacă ele vor înflori până de Revelion, anul ce vine va fi unul roditor.
De Sfântul Nicolae, feciorii se organizează în cete, își aleg o gazdă în casa căreia repetă colindele de Crăciun și de Anul Nou.
În tradiţiile româneşti, Moş Nicolae apare pe un cal alb, păzeşte Soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el spre tărâmurile de miazănoapte pentru a lăsa lumea fără lumină şi căldură. El este cel care ajută văduvele, orfanii şi fetele sărace la măritat, salvează marinarii de la înec, apără soldaţii pe timp de război.
Tradiția populară spune ca, de Moș Nicolae nu trebuie sa oferim celor dragi obiecte ascuțite, obiecte de culoare neagră, fulare sau cravate. În ghete NU se pun nici mărgele. Toate aceste cadouri alungă armonia și liniștea din viața celor care le poartă.