Tudor Gheorghe: "Nopţi întregi am stat de vorbă şi am băut împreună”

Publicat pe 19.10.2016 la 10:48 Actualizat pe 19.10.2016 la 10:54

Tudor Gheorghe vorbeste despre marii poeti, alaturi de care a petrecut clipe frumoase.

"Abia acum, când nu mai este, vom realiza cât de mare a fost", declara Tudor Gheorghe pe 5 noiembrie 2010, când Adrian Păunescu părăsise scena acestei lumi.

După şase ani de la trecerea în nefiinţă a lui Adrian Păunescu, Tudor Gheorghe va dărui marelui public o „Declaraţie de dragoste“.

Vă iubesc şi vă rog să primiţi/ Această declaraţie de dragoste/ Ca pe-o declaraţie de război/ Dac-ar rămâne iubirea/ Singurul lumii război”... Pe 14 noiembrie, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, începând cu ora 19:00, menestrelul va da viaţă, prin cântec, versurilor poetului Adrian Păunescu.

Eu, când am de făcut o declaraţie de dragoste, fac o declaraţie de război. La urma urmei, viaţa nu este decât o repetabilă poveste de dragoste. Niciun război nu a început fără o poveste de dragoste. Toate sunt de înţeles dacă sunt puse într-o ecuaţie de dragoste. Singura veşnică şi ireductibilă este slăbiciunea din dragoste. Nici credinţa nu este atât de puternică. Totul se poate negocia. Doar dragostea nu se poate negocia...”, mărturiseşte Tudor Gheorghe.

Pentru „olteanul universal”, poezia contemporană se încheie cu Adrian Păunescu: „A venit momentul să ne aplecăm asupra operei acestui mare poet român. El e cel mai «tânăr» din galeria poeţilor cu care eu am copilărit, spiritual vorbind... Am fost alături de poeţii mei, de Nichita Stănescu, Romulus Vulpescu, Leonid Dimov, Gheorghe Pituţ, Mircea Micu... Nopţi întregi am stat de vorbă şi am băut împreună şi de aceea am putut să mă aplec uşor deasupra melosului interior din poezia lor. ”, spune Tudor Gheorghe.

Spectacolul „Declaraţie de dragoste“ este construit în întregime pe versurile din poeziile de dragoste, mai puţin cunoscute, ale lui Adrian Păunescu. Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Teatrului Naţional Bucureşti şi online de pe www.tudor-gheorghe.ro.

Din respect pentru artist şi pentru spectatori, după ora 19:10 nu se mai permite accesul în sala de spectacol. După începerea spectacolului, locurile îşi pierd valabilitatea. Accesul copiilor sub 7 ani nu este permis. Copiii peste 7 ani plătesc bilet de intrare.

În articolul

Tudor Gheorghe: "Nopţi întregi am stat de vorbă şi am băut împreună”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x