Turtă Mavri
Publicat pe 26.03.2012 la 18:02 Actualizat pe 26.03.2012 la 18:10
Ingrediente:
500 ml apă minerală
1 cană şi jumătate zahăr
5 linguri de ulei
4-5 linguri de gem
1 cană de nuci măcinate
4 căni de făină
bicarbonat stins cu oţet
esenţă de rom
cacao
Glazura:
margarină
cacao
zahăr
Mod de preparare:
Apa minerală se amestecă cu zahărul, se adaugă uleiul, apoi făina în ploaie, amestecându-se continuu.
Se adaugă şi bicarbonatul stins.
Se pun esenţa de rom, nucile şi gemul, 3 linguri de cacao şi se amestecă.
Aluatul se pune într-o tavă unsă în care s-a aşezat o hârtie de copt.
Se bagă la cuptor la foc mediu timp de 20-25 de minute.
Când e gata se lasă să se răcească, se adaugă glazura şi pe deasupra nucile măcinate.
Apoi se taie.