Urzici
Publicat pe 02.05.2012 la 18:24
Ingrediente:
urzici
2-3 căţei de usturoi
2 linguri de făină
2-3 ouă
1 ceaşcă de ulei
sare
1 ceapă
2-3 linguri de bulion
piper
Mod de preparare:
Se pun urzicile în apă şi se lasă 20-30 de minute, după care se mai clătesc în 2-3 ape şi se pun la fiert, în funcţie de cât de tinere sunt urzicile.
Între timp se căleşte o ceapă în ulei încins, se scoate, se lasă uleiul puţin la răcit, apoi se adaugă făina şi usturoiul.
Urzicile fierte se scot din zeamă şi se freacă cu o lingură de lemn sau se toacă mărunt cu cuţitul.
Urzicile tocate se adaugă în rântaşul din tigaie, se călesc, apoi se adaugă puţină din zeama în care au fiert.
La final se adauă 2 linguri de bulion, piper şi sare după gust.
Se servesc cu ouă ochiuri.a