Variante la motoarele conventionale: hybrid, plug-in sau electric?

Publicat pe 22.01.2020 la 18:08 Actualizat pe 22.01.2020 la 18:11

Achizitia unei masini te pune in fata unor alegeri. Inainte de marca si model, trebuie sa decizi asupra motorizarii. Varianta clasica, a alimentarii cu combustibil lichid – benzina sau motorina – pierde din ce in ce mai mult teren in Statele Unite si in vestul Europei.

Foto: pixabay

Achizitia unei masini te pune in fata unor alegeri. Inainte de marca si model, trebuie sa decizi asupra motorizarii. Varianta clasica, a alimentarii cu combustibil lichid – benzina sau motorina – pierde din ce in ce mai mult teren in Statele Unite si in vestul Europei, iar acest trend se observa si in tara noastra. Majoritatea producatorilor de masini ofera spre vanzare, pe langa modelele echipate cu motorizare clasica, variante hybdrid, plug-in hybrid sau full electric. Pe langa faptul ca sunt solutii prietenoase cu mediul inconjurator, automobilele alimentate partial sau total electric au si o serie de facilitati financiare, de la bonusuri de achizitie pana la reduceri si scutiri fiscale si parcari gratuite. Varianta cea mai buna este aceea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Tehnologia hybrid te ajuta sa faci trecerea spre electric

Masinile hybrid dispun de doua motoare: unul clasic, alimentat cu benzina sau motorina si unul electric. Intrucat un astfel de automobil dispune de ambele variante de alimentare, este cea mai potrivita alegere pentru a face trecerea de la carburant la electric. Masinile hybrid se inscriu in criteriile bonusurilor de achizitie si in facilitatile acordate proprietarilor de automobile prietenoase cu mediul inconjurator. In oras, la viteze mici, automobilul este pus in miscare de bateria electrica. Extraurban intra in functiune motorul pe carburant, cu caracteristicile clasice traditionale. Silentiozitatea, emisiile mici de dioxid de carbon si mai ales capacitate de incarcare a bateriei in timpul mersului sunt principalele avantaje ale motorizarii hybrid. Daca esti o persoana foarte activa in mediul urban, astfel de masini te pot ajuta sa te strecori mai usor si mai economic prin traficul infernal.

Plug-in Hybrid, un pas inainte

Varianta plug-in este solutia de mijloc, intre hybrid si electric. Pastreaza multe dintre componentele unui vehicul hybrid – un motor cu combustibil si unul pe baterie – la care se adauga un conector electric. Bateria mult mai puternica decat in cazul hybridului simplu poate fi incarcata si la priza, nu doar in timpul mersului prin manevre de regenerare. Ford Kuga Plug-in Hybrid este o optiune excelenta daca doresti sa imbini experienta conducerii unui SUV cu tehnologiile urbane inteligente. Motorul electric este suficient pentru deplasarea prin traficul intens din oras, in timp ce propulsia cu carburant te ajuta sa ajungi la destinatie indiferent de distanta. In timp ce masina merge pe benzina, bateria se reincarca. Nesteautomotive.ro prezinta o serie de caracteristici echipate pe noul Kuga pentru a-ti oferi un nivel superior de confort si calitate la volan: FordPass Connect, asistenta pre-coliziune, scaune flexibile, camere video front si rear.

Vehiculele electrice, varianta mai mult decat urbana

Masinile electrice nu au motor cu ardere interna si sunt cele mai prietenoase cu mediul inconjurator. In functie de bateria cu care este echipata masina, autonomia poate ajunge sa depaseasca 400 de kilometri, fapt ce le face potrivite nu doar pentru oras, ci si pentru deplasari mai lungi. Incarcarea completa a bateriei dureaza mai mult decat un plin de carburant si depinde de caracteristicile prizelor. La birou sau acasa poti instala prize de perete compatibile cu motoarele electrice, masina incarcandu-se in timpul serviciului sau peste noapte. Statiile de incarcare publica sunt de diferite puteri. Cele mai comune sunt intre 11 si 22 kW, care ofera 50-70 km de autonomie pentru o ora de incarcare, apoi de 50 kw pentru 250 km intr-o ora si de 150 kw, cu cea mai rapida incarcare: 500-650 km de autonomie intr-o ora de incarcare.

Piata auto incearca sa faca trecerea de la motoarele conventionale la cele electrice. Ceea ce a inceput cu avantaje financiare pentru achizitie si fiscale la nivel local si national o sa ajunga sa se impuna, cu timpul, ca norma de echipare a automobilelor noi. In functie de nevoile de deplasare cotidiana, poti alege intre masini hybrid, plug-in hybrid sau in intregime electrice.

În articolul

Variante la motoarele conventionale: hybrid, plug-in sau electric?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii care vor primi 3 tipuri noi de vouchere de la locul de muncă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească angajaţii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x