Vinete umplute - Imam Bailaşi
Publicat pe 23.04.2012 la 18:01 Actualizat pe 23.04.2012 la 18:13
Ingrediente:
10 vinete
1,5 kg carne tocată de vită
3 ardei graşi
3 roşii
bulion sau suc de roşii
ceapă
usturoi
sare
piper
1 litru ulei
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă vinetele, se scobesc la mijloc şi se lasă într-un vas cu sare şi apă pentru a înlătura amăreala.
Ceapa ce taie mărunt şi se pune la călit în ulei alături de carnea tocată.
Se adaugă sosul de roşii, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă un pahar de apă şi se lasă la fiert 30 de minute.
Vinetele se scurg de apă şi se prăjesc în baie de ulei.
Se prăjeşte şi miezul de vânătă care a fost scos.
Se scot de la prăjit într-o tavă cu scobitura în sus pentru a adăuga umplutura.
Când umplutura este gata, se umplu toate vinetele şi se decorează cu ardei gras, roşii şi miezul de vânătă prăjit.
Vinetele se dau la cuptor pentru 10-15 minute, iar la final se decorează cu pătrunjel verde tocat.