Viţel în sos
Publicat pe 11.05.2012 la 18:12
Ingrediente:
1 kg pulpă de viţel
2 cepe
4 căţei de usturoi
2 ardei roşii copţi
1 linguriţă de zahăr
suc de roşii
suc de roşii cu ardei
3-4 linguri de ulei
sare
boia dulce
piper
1 foaie de dafin
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Viţelul se porţionează ca pentru friptură şi se condimentează cu sare şi boia .
Se bat uşor şi se pun la prăjit în foarte puţin ulei.
Se lasă în tigaie doar cât să se coaguleze sângele.
Bucăţile de carne se scot de la prăjit şi se adaugă ceapa tocată.
Când ceapa devine sticloasă se adaugă viţelul înapoi şi se presară o linguriţă de zahăr pentru a spori gustul cărnii.
Se codimentează cu piper şi se adaugă apă caldă. Se lasă la fiert.
Spre final se daugă ardeiul copt tocat mărunt, usturoiul pisat şi sucul de roşii.
Se mai dă în câteva clocote şi se presară pătrunjel tocat când se opreşte focul.