Viţel în sos

Publicat pe 11.05.2012 la 18:12

Ingrediente:


1 kg pulpă de viţel
2 cepe
4 căţei de usturoi
2 ardei roşii copţi
1 linguriţă de zahăr
suc de roşii
suc de roşii cu ardei
3-4 linguri de ulei
sare
boia dulce
piper
1 foaie de dafin
pătrunjel verde


Mod de preparare:

Viţelul se porţionează ca pentru friptură şi se condimentează cu sare şi boia .
Se bat uşor şi se pun la prăjit în foarte puţin ulei.
Se lasă în tigaie doar cât să se coaguleze sângele.
Bucăţile de carne se scot de la prăjit şi se adaugă ceapa tocată.
Când ceapa devine sticloasă se adaugă viţelul înapoi şi se presară o linguriţă de zahăr pentru a spori gustul cărnii.
Se codimentează cu piper şi se adaugă apă caldă. Se lasă la fiert.
Spre final se daugă ardeiul copt tocat mărunt, usturoiul pisat şi sucul de roşii.
Se mai dă în câteva clocote şi se presară pătrunjel tocat când se opreşte focul.

În articolul

Viţel în sos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Noutatea la nivel european cu care se mândrește satul Ghermănești din Ilfov: "Este un punct strategic"
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Daniela Crudu a născut a doua oară! Ce putea să spună Gigi Becali despre ea, după scandalul teribil cu „Nilă”
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x