Zori de zi
Publicat pe 11.05.2012 la 18:15
Ingrediente blat:
150 g margarină
225 g zahăr
6 gălbenuşuri
2 linguri cacao
300 g făină
1 praf de copt
150 ml lapte dulce
coaja de portocală
Mod de preparare:
Margarina se bate cu zahărul, se adaugă cele 6 gălbenuşuri, laptele, făina, praful de copt şi cele 2 linguri de cacao.
Se formează un aluat moale care se pune la copt în tavă cu hârtie de copt unsă şi tapetată.
Se coace pentru 20 de minute.
În timpul coacerii se bat 6 albuşuri cu 300 g de zahăr.
În momentul în care bezeaua este bătută bine, se mută pe aragaz, unde se bate în continuare pe baie de abur.
Bezeaua se va fierbe şi va avea o consistenţă foarte plăcută. Nu va necesita coacere.
Se scoate blatul de la copt şi se întinde un strat generos din bezeaua fiartă pe baie de aburi.
La final se face o glazură din 2 linguri de apă, 4 linguri de zahăr şi 2 linguri de cacao.
Se amestecă toate ingredientele şi se dau în cateva clocote la foc moderat.
Glazura se toarnă peste bezea şi se poate orna cu nucă măcinată.