Cuisine
Publicat pe 24.08.2021 la 18:29. Actualizat pe 24.08.2021 la 18:37
Italia este o țară intens vizitată, care îi farmecă pe turiști cu arhitectura și liniștea sa. Există însă un fel de mâncare care a trecut granițele și a dus numele Italiei peste tot în lume. Da, ai ghicit. Este vorba despre celebra pizza, care satisface mereu chiar și cele mai rafinate gusturi.
Italienii sunt înnebuniți după pizza și la fel sunt cei care le calcă pragul. Combinația din aluatul pufos și crocant, brânză și roșii nu are cum să te lase nepăsătoare. Cuptorul pe lemne, considerat esențial pentru gătitul pizzei perfecte, este tradițional în majoritatea regiunilor italiene. În ciuda faptului că Italia este o țară de doar 60 de milioane de oameni, se mănâncă aproximativ 56 de milioane de pizza în fiecare săptămână, scrie Independent.com.
Cel mai dorit preparat din bucătăria italiană
Uneori se spune că pizza nu este cu adevărat un fel de mâncare italiană, ci că a fost adusă în țară de soldații italo-americani în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Prima dovadă a faptului că a luat naștere în Italia este însă mult iubita pizza margherita.
Originile celebrei pizza
La sfârșitul secolului al XIX-lea a existat o modă de a numi lucrurile după Regina italiană Margherita oriunde mergea ea în vizită. În 1889, a vizitat Napoli și i s-a servit o pizza patriotică roșie, albă și verde, cu brânză, roșii și busuioc, de un anume Raffaele Esposito. Preparatul îi poartă numele și astăzi.
În al doilea rând, pâinile plate apar în multe bucătării regionale italiene. Acestea sunt adesea consumate cu brânză și alte umpluturi în interior sau deasupra. Există focaccia, piadina, schiacciata toscană pentru a numi doar câteva dintre ele.
Dacă îi întrebi pe italieni, pizza este orginară din Napoli și este un fel de mâncare care se vinde stradal. Ambele ingrediente esențiale ale unei pizza standard - brânză mozzarella și sosul de roșii - provin din Campania, regiunea în care se află Napoli și în toată Italia vei vedea semne care promovează adevărata pizza napoletană.
Cum se poate consuma pizza
Există două moduri în care poți consuma pizza. Unul dintre ele este să feliezi pizza și așa o poți mânca chiar și în mers, pe stradă. Este de obicei tăiată dreptunghiular și are un blat mai gros pentru a nu se rupe în mers. Al doilea fel este pizza rotundă, care se servește în restaurante. Această pizza are blatul mai subțire. Oamenii pot consuma pizza cu furculița și cuțitul sau o pot rupe și în acest fel vor renunța la tacâmuri și o vor consuma din mână. Este demn de remarcat faptul că în Napoli, pizza rotundă este uneori împăturită în jumătate, învelită într-un șervețel de hârtie și consumată ca un sandviș.
În Italia, multe pizzerii servesc acest fel de mâncare cu topping-uri locale. Aproape toate pizzeriile servesc margherita și quattro formaggi, dar multe dintre celelalte feluri familiare precum quattro stagioni, capricciosa și peperoni nu sunt în meniu.
Există, de asemenea, Pizza Bianca, o pizza albă, care la Roma este de fapt o bază de pizza gătită fără topping. În alte părți ale Italiei, aceasta poate însemna o pizza fără sos de roșii, cu un sos de trufe.
Nu este deloc complicat să gătești pizza acasă la tine, însă uneori poate fi puțin dificil să nimerești blatul. Există clar o diferență între pizza care se coace în cuptorul aragazului și cea care se coace într-un cuptor de brutărie, la foc de lemne.
Ai poftă de o pizza bună, dar nu ai timp sau chefi să o prepari? Nu te panica. În aplicația eatzz găsești o varietate de feluri de pizza, care vor ajunge la tine acasă în timp record. La The Pub Universității sau la Trattoria Il Calcio Delea Veche găsești sigur ceea ce îți poftește inima.
Sunt o mulțime de alte restaurante pe eatzz de unde poți comanda pizza perfectă.