Cuisine
Publicat pe 10.08.2021 la 12:59. Actualizat pe 10.08.2021 la 13:02
Dacă adori caisele, nu ezita să le conservi într-o delicioasă, aromată și plăcut colorată dulceață de caise. Este perfectă pentru deliciul de la mic dejun, alături de un ceai cu aromă deosebită. În plus, această dulceață este minunată și în diferite rețete de prăjituri și torturi.
Caisele sunt printre fructele vedete ale verii, cu gust dulce acrișor și culoare îmbietoare. Pot fi consumate proaspete sau uscate, în funcție de gusturi și preferințe. Versatile, aceste fructe se folosesc și la diverse preparate, precum sunt sucurile, nectarurile, gemurile sau dulcețurile. Chiar și sâmburii caiselor sunt folosiți în compoziția uleiurilor cosmetice.
Dulceață de caise – Ingrediente
Ingredientele pentru această rețetă de dulceață se împart în două grupuri: ingrediente pentru dulceața propriu-zisă și ingrediente pentru pregătirea fructelor.
Ingrediente pentru dulceață:
- 3 kg caise
- 1 500 gr zahăr
- 750 ml apă
- sucul de la o lămâie
Ingrediente pentru pregătirea caiselor:
- 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 500 ml apă rece
Citește rețeta completă de dulceață delicioasă de caise pe CaTine.ro!