Happy People
Cine este Merve Dizdar, actrița de origine turcă ce a câștigat un premiu la Cannes. Află totul despre protagonista din Omer

Publicat pe 25.09.2024 la 13:53. Actualizat pe 25.09.2024 la 14:33

Merve Dizdar a câștigat un premiu important la Cannes și este una dintre actrițele favorite ale Turciei. Află detalii despre vedeta din serialul Omer.

Merve Dizdar s-a aflat la Marrakech International Film Festival. 25 nov 2023

Profimedia Images

Merve Dizdar este una dintre cele mai cunoscute vedete din Turcia la momentul actual. În 2023 a câștigat un premiu important la Cannes pentru cariera sa. Este vorba despre performanța în filmul “About dry grasses”.

Cine este Merve Dizdar, actrița de origine turcă ce a câștigat un premiu la Cannes

În filmul menționat mai sus joacă rolul Nuray, o activistă care încearcă să-și refacă viața în urma unor evenimente dramatice. Printr-un dialog puternic, aceasta învinge opresorii și astfel dovedește că este pasionată de activism politic. Se transformă în călătoria sa și astfel Merve Dizdar a dovedit că este actrița potrivită pentru a juca acest personaj, arată harperbazaararabia.com.

View this post on Instagram

A post shared by Merve Dizdar (@mervedizdar)

Născută pe 25 iunie 1986 în Izmir, aceasta a ținut să devină actriță după ce a studiat în cadrul unei facultăți de profil din țara natală. Astfel a obținut diploma dorită și ulterior a continuat cu un master în actorie. Foarte populară pe pagina personală de instagram, are 1 milion de prieteni virtuali.

A publicat până acum peste 500 de fotografii și filmulețe și cele mai recente sunt realizate alături de cei dragi, în vacanță. Pasiunea sa pentru actorie a făcut-o să se implice în piese de teatru precum Semaver și Craft Theatre. Acolo și-a dovedit talentul și a primit recunoaștere pentru abilitățile sale excepționale.

Citește și:

În mediul online este tot mai apreciată de către fani care îi recunoscut performanțele și vor să o vadă în cât mai multe proiecte profesionale de acum înainte. Printre producțiile în care a jucat se numără și serialul Omer care a avut premiera în 2023 în țara natală. Acolo joacă rolul “Nisa Duman”, unul dintre personajele principale. Serialul urmează să aibă premiera și în România pe Happy Channel. Debutul său într-un film a fost în 2012 în Bir Ses Böler Geceyi, acolo unde a jucat rolul Gülizar ve Demet.

Merve Dizdar și-a asigurat locul în cinematografie

Printre producțiile în care a jucat se numără Kavak Yelleri, Geniş Aile, and Bir Yastıkta. A câștigat atenție și a fost aplaudată la scenă deschisă pentru tot ceea ce a arătat de-a lungul timpului pe micile ecrane. Rolul care a reușit să-i stabilizeze viața ca și actriță a fost în Beș Kardeș.

A câștigat un premiu din partea Golden Butterfly Award în 2020, un eveniment care are loc din anul 1972. A fost vorba despre “Cea mai bună actriță”. A fost căsătorită cu Gürhan Altundaşar din 2018 până în 2021 și din 2024 este căsătorită cu Cihan Ayger. Cei doi formează unul dintre cele mai îndrăgite cupluri din Turcia. Vedeta a jucat în tot mai multe producții care i-au adus succesul din prezent.

“Personajul pe care îl joc în film este cineva care s-a luptat pentru viața ei și a trecut peste dificultăți. Înțeleg ce înseamnă să fii o femeie în partea asta a țării. Vreau să dedic acest premiu tuturor femeilor care se luptă să existe și să treacă peste dificultăți în această lume și care nu și-au pierdut speranța. Mi-ar fi plăcut în orice caz să lucrez la acest personaj.”, a spus vedeta.

În articolul

Cine este Merve Dizdar, actrița de origine turcă ce a câștigat un premiu la Cannes. Află totul despre protagonista din Omer

:
Share pe Facebook Share pe WhatsApp