Sănătate
Sfaturi care te ajută să slăbești fără cură de slăbire

Publicat pe 22.09.2021 la 14:10. Actualizat pe 22.09.2021 la 14:16

Vrei să slăbești, dar nu ai obținut rezultatele dorite cu niciuna dintre dietele pe care le-ai ținut de-a lungul timpului? Respectarea unei diete convenționale și a unui plan de exerciții poate fi dificilă.

Proteinele au efecte puternice asupra poftei de mâncare

Shutterstock

Cu toate acestea, există câteva sfaturi dovedite care te pot ajuta să consumi mai puține caloriicu ușurință. Acestea sunt modalități eficiente de a reduce greutatea, precum și de a preveni creșterea ei în viitor.

Sfaturi care te ajută să slăbești fără cură de slăbire

Dacă vrei să scapi rapid de kilogramele în plus, fără să urmezi un regim strict, iată câteva sfaturi care te pot ajuta. E decizia ta ce vrei să faci, noi venim doar cu propunerea.

Mestecă bine și încet

Creierul tău are nevoie de timp pentru a procesa că ceea ce ai mâncat e suficient. Mestecarea lentă te va ajuta să consumi o cantitate mai mică de mâncare, care este asociat cu scăderea aportului de alimente, creșterea sațietății și porții mai mici. Cei care consumă mâncarea rapid sunt predispuși la obezitate.

Folosește farfurii mai mici pentru mâncarea nesănătoasă

Platoul tipic de mâncare este mai mare astăzi decât acum câteva decenii. Această tendință ar putea contribui la creșterea în greutate, deoarece utilizarea unei farfurii mai mici te poate ajuta să mănânci mai puțin, făcând porțiile să pară mai mari. Pe de altă parte, o farfurie mai mare poate face ca o porție să pară mai mică, determinându-te să adaugi mai multe alimente. Ca să eviți situațiile neplăcute când îți este foarte foame, atunci comandă de pe eatZZ.

Consumă multe proteine

Proteinele au efecte puternice asupra poftei de mâncare. Acestea pot crește senzația de sațietate, pot reduce foamea și te poate ajuta să mănânci mai puține calorii. Acest lucru se poate datora faptului că proteinele afectează mai mulți hormoni care joacă un rol în starea de sațietate. Dacă în prezent consumi un mic dejun pe bază de cereale, îți recomandăm să treci la o masă bogată în proteine, cum ar fi ouăle.

Toate restaurantele din aplicația eatZZ sunt #unulpentrualtul, dar cea mai mare preocupare a lor este față de clienții care le trec pragul zi de zi sau le comandă mâncarea. Niciodată nu a fost atât de simplu şi rapid să îţi comanzi mâncarea preferată. Pe www.eatzz.ro găsești tot ceea ce poftești: de la mâncare tradiţională românească până la mâncare chinezească.

Descarcă aplicația și poți comanda oricând, de oriunde. Restaurantele din aplicația eatZZ au meniuri ușor de accesat, numai bune de vizionat.

Depozitează alimentele nesănătoase în spații care nu îți sunt la îndemână

Depozitarea alimentelor nesănătoase acolo unde le poți vedea poate crește foamea și pofta, determinându-te să mănânci mai mult. Acest lucru este, de asemenea, legat de creșterea în greutate. Dacă le pui în spații care nu îți sunt la îndemână, acestea nu îți vor mai atrage atenția atunci când îți este foame.

Consumă alimente bogate în fibre

Consumul de alimente bogate în fibre poate crește sațietatea, ajutându-te să te simți mai plină pentru mai mult timp. Studiile indică, de asemenea, că un tip de fibră, fibra vâscoasă, este deosebit de utilă pentru pierderea în greutate. Crește sațietatea și reduce consumul de alimente.

Bea apă în mod regulat

Consumul de apă te poate ajuta să mănânci mai puțin și să slăbești, mai ales dacă o bei înainte de masă. Un studiu efectuat la adulți a constatat că consumul de jumătate de litru de apă cu aproximativ 30 de minute înainte de mese a redus foamea și a scăzut aportul de calorii.

Mănâncă fără acces la ecrane

Acordarea atenției la ceea ce mănânci te poate ajuta să consumi mai puține calorii. Persoanele care mănâncă în timp ce se uită la televizor sau se joacă pe computer ar putea pierde evidența a cât de mult au mâncat. Acest lucru, la rândul său, poate provoca supraalimentarea.

Odihnește-te suficient și evită stresul

Când vine vorba de sănătate, oamenii neglijează adesea somnul și stresul. Ambele, de fapt, au efecte puternice asupra poftei de mâncare și greutate. Lipsa somnului poate perturba hormonii de reglare a apetitului, leptina și grelina. Un alt hormon, cortizolul, crește atunci când ești stresată. Dacă acești hormoni fluctuează, îți pot crește foamea și pofta de hrană nesănătoasă, ducând la un aport mai mare de calorii.

În articolul

Sfaturi care te ajută să slăbești fără cură de slăbire

:
Share pe Facebook Share pe WhatsApp