5 modalități prin care poți folosi OȚETUL pentru înfrumusețare!
Publicat pe 03.11.2014 la 11:32 Actualizat pe 03.11.2014 la 11:56
Contrar credinței populare, oțetul nu te ajută să pierzi în greutate, dar te poate ajuta în ceea ce privește rutina zilnică. Acest ingredient poate fi utilizat pentru a preveni acneea și pentru a face oja să reziste mai mult timp. Acestea sunt doar câteva beneficii ale oțetului
Contrar credinței populare, oțetul nu te ajută să pierzi în greutate, dar te poate ajuta în ceea ce privește rutina zilnică. Acest ingredient poate fi utilizat pentru a preveni acneea și pentru a face oja să reziste mai mult timp. Acestea sunt doar câteva beneficii ale oțetului.
1. Calmant pentru piele - de vreme de oțetul de mere are același pH precum învelișul natural al pielii, fapt pentru care puteți folosi câteva linguri de oțet în apa în care faci baie și las-o să acționeze pe piele timp de 15 minute.
2. Tonic facial - amestecă o lingură de oțet cu două căni de apă. Înmoaie o dischetă în această soluție și aplică-o pe față, fără să clătești. Mirosul va dispărea rapid, iar porii vor fi închiși, restabilindu-se circulația la nivelul tenului.
3. După spălare - amestecă două linguri de oțet cu o cană de apă și clătește părul după spălare. Limpezește-te și aplică un balsam ușor, acidul acetic din compoziție eliminând reziduurile, lăsând părul strălucitor.
4. Remediu pentru iritațiile pielii - aplică cu o dischetă puțin oțet pe zona afectată și vei observa minuni. Poți opta și pentru puțină miere aplicată anterior pe rană. Efectele anti-inflamatorii vor calma pielea iritată și vor ajuta noile fire de păr să crească mai ușor.
5. Tratament anti-măreață - amestecați părți egale de oțet și apă. Masați scalpul cu soluția obținută, înainte de a șampona. Oțetul de mere are proprietăți anti-fungice, care combat mătreața. Plus, proprietățile sale echilibrează pH-ul și restaurează protecția naturală a scalpului.