5 trucuri esențiale pentru alegerea culorii potrivite a fondului de ten

Publicat pe 26.06.2019 la 09:51 Actualizat pe 26.06.2019 la 09:57

Majoritatea femeilor își schimbă nuanța de fond de ten în timpul verii, astfel încât aceasta să se potrivească mai bine cu tenul lor bronzat.

Uneori, ne dorim un fond de ten ușor, luminos, care doar să adauge un strop de strălucire chipului nostru și să îi uniformizeze culoarea. Alteori, vrem ca fondul de ten să acopere cu succes orice urmă de imperfecțiuni și să ne lase chipul perfect mat. Indiferent însă de tipul de fond de ten pe care îl preferi, adevărata provocare este să găsești culoarea potrivită pentru tine. Majoritatea femeilor își schimbă nuanța de fond de ten în timpul verii, astfel încât aceasta să se potrivească mai bine cu tenul lor bronzat.

Alegerea culorii fondului de ten este, adeseori, destul de complicată. Nu numai pentru că poate fi dificil să găsești nuanța perfectă pentru tine, dar de multe ori se întâmplă ca tenul nostru să pară că își schimbă nuanța de la o zi la alta. Probabil ai observat deja că în unele zile chipul tău arată luminos, uniform și are un aspect sănătos, în timp ce în alte dimineți te trezești cu un ten cenușiu și tern. Fondul de ten poate corecta acest mic defect, însă doar atunci când știi cum să îl alegi pe cel potrivit pentru tine:

Identifică subtonul pielii tale

Există două tipuri de subtonuri ale pielii: cel rozaliu, deschis la culoare, și cel galben, care corespunde mai degrabă persoanelor cu tenul mai închis la culoare sau măsliniu. Unele femei au o combinație a acestor subtonuri, ceea ce înseamnă că au un subton neutru al tenului. De ce este important acest lucru? Nuanțele fondurilor de ten din comerț sunt împărțite în funcție de subtonuri. De exemplu, dacă ai un subton roz al pielii, dar alegi un fond de ten cu subtonuri galbene, acesta va arăta lipsit de naturalețe pe tenul tău.

Alege un fond de ten de calitate

Calitatea fondului de ten influențează nuanța produsului mai mult decât ai crede. Nu este vorba doar despre faptul că firmele renumite creează fondurile de ten în zeci de nuanțe, menite să se potrivească mai multor tipuri de piele. Un fond de ten de proastă calitate va oxida pe chipul tău și își va schimba culoarea la câteva minute sau zeci de minute de la aplicare. Așa se explică de ce atunci când testezi un fond de ten ieftin acesta poate arăta bine pe piele în primele două-trei minute, apoi observi cum culoarea se închide și capătă accente portocalii sau pământii inestetice. În plus, nu ai de ce să îți asumi acest risc. Un fond de ten de bună calitate poate fi găsit acum la prețuri accesibile oricui.

Nu testa fondul de ten pe mână

Multe femei fac greșeala de a testa fondul de ten pe mână, în loc să îl testeze direct pe chip. Problema cu acest lucru este că fondul de ten ar trebui testat chiar în zona maxilarului, astfel încât să alegi o nuanță care să se confunde cu cea a gâtului și a decolteului. Atunci când alegi un fond de ten prea deschis sau prea închis la culoare, diferența se vede imediat între chip și gât și vei fi nevoită să aplici produsul pe toată zona respectivă.

Cere părerea unui makeup artist

Un makeup artist cu experiență va ști dintr-o privire ce fel de ten ai și ce nuanță de fond de ten ți s-ar potrivi cel mai bine. Un specialist îți poate recomanda atât o culoare cât mai naturală de fond de ten, precum și un produs care să se potrivească pielii tale. De exemplu, dacă ai un ten cu probleme și te confrunți adeseori cu apariția acneei și a punctelor negre, un fond de ten uleios nu va face altceva decât să îți agraveze problemele cu tenul. Pe de altă parte, un ten uscat peste care adaugi un fond de ten matifiant poate căpăta un aspect tern și descuamat.

Schimbă-ți fondul de ten pe timpul verii

Chiar dacă nu stai la plajă și ai grijă să folosești o cremă cu factor de protecție solară, cel mai probabil, tenul tău se va bronza ușor pe timpul verii și își va schimba culoarea. De aceea, este important să îți alegi un fond de ten pe care să îl poți folosi doar în timpul lunilor de vară. Cele mai potrivite sunt produsele cu accente aurii, care îi pot da chipului tău un aspect luminos și sănătos. Completează fondul de ten cu o pudră bronzantă ușoară, care să adauge puțină strălucire în zona pomeților.

Sursă foto: Irina Gromovataya de la Pixabay

În articolul

5 trucuri esențiale pentru alegerea culorii potrivite a fondului de ten

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x