6 trucuri de machiaj pentru tenul cu riduri

Publicat pe 23.10.2019 la 17:27 Actualizat pe 23.10.2019 la 17:32

Dupa o anumita varsta, vei observa ca nuantele stridente si culorile sidefate nu se mai potrivesc tenului tau, asa ca e timpul sa faci o schimbare in trusa ta de machiaj!

Foto: unsplash

Atunci cand pielea nu este ingrijita corect sau cand este expusa radiatiilor solare, riscul aparitiei ridurilor este mult mai ridicat. Tocmai de aceea, inainte de a apela la ajutorul produselor naturiste sau a cremelor antirid, este important de retinut ca organismul are nevoie de apa, pentru ca pielea sa fie cat mai bine hidratata. Chiar daca produsele antirid incetinesc procesul de imbatranire a pielii, ele nu vor estompa de tot ridurile, asa ca le poti masca foarte usor cu ajutorul unui machiaj potrivit. Dupa o anumita varsta, vei observa ca nuantele stridente si culorile sidefate nu se mai potrivesc tenului tau, asa ca e timpul sa faci o schimbare in trusa ta de machiaj!

Incearca sa iti hidratezi tenul

Cea mai simpla metoda prin care iti poti ascunde ridurile este hidratarea tenului, iar pentru acest lucru nu trebuie sa depui un efort foarte mare. Este de ajuns sa bei regulat cantitatea necesara de apa pentru organism si sa folosesti o crema hidratanta, potrivita pentru tenul tau, pe care o poti aplica pe fata, dupa ce te-ai demachiat.

Alege un primer pe baza de silicon

Primerul pe baza de silicon ajuta la estomparea ridurilor si asigura o rezistenta ridicata a fondului de ten. Acesta poate fi aplicat cu ajutorul unei pensule, sau cu un buretel, insa este necesar sa astepti cateva minute, pentru ca acesta sa intre in piele si pentru a putea continua machiajul.

Opteaza pentru un fond de ten antirid

Incearca sa nu aplici foarte mult fond de ten atunci cand te machiezi, deoarece acesta va scoate ridurile in evidenta. Pentru a evita acest lucru, ar fi ideal sa optezi pentru un fond de ten antirid sau pentru un produs cu acoperire medie, pe care sa il aplici cu ajutorul unui buretel. Poti incerca un fond de ten antirid din gama vichy.ro, unde vei gasi cu siguranta nuanta potrivita pentru tenul tau.

Renunta la pudra

Pudra este un element important in definirea unui machiaj, insa dupa aparitia ridurilor ar fi indicat sa renunti la ea, pentru ca aceasta evidentiaza liniile fine si ridurile. In plus, tenul matur este mult mai dezhidratat, asa ca pudra il va usca si mai mult si va pune in evidenta fiecare linie de expresie.

Evita nuantele sidefate si culorile inchise pentru machiajul ochilor

De obicei nuantele sidefate contin particule stralucitoare care reflecta lumina, iar atunci cand le aplici pe pleoape, ele vor accentua ridurile si defectele tenului imbatranit. Tocmai de aceea ar fi recomandat sa le eviti si sa optezi pentru farduri mate, de preferat in nuante deschise si calde. De asemenea, sunt de evitat nuantele de negru, gri sau albastru electric, deoarece au un pigment mult prea puternic.

Alege o nuanta naturala pentru ruj

Cu timpul, buzele isi modifica forma si se pot subtia, asa ca apar anumite cute inestetice, pe care le poti estompa cu ajutorul unui ruj hidratant, care va da senzatia unor buze mai pline. Este recomandat sa eviti rujurile mate, in culori mai inchise, deoarece acestea iti pot pune in evidenta ridurile.

Realizeaza machiajul intr-o lumina naturala

De obicei, lumina de la oglinda din baie sau din dormitor nu este cea mai potrivita pentru machiaj, deoarece rezultatul este diferit in lumina de afara. Tocmai de aceea, ar fi ideal sa verifici machiajul in doua lumini diferite, sau daca ai posibilitatea, il poti realiza intr-o lumina naturala, pentru a acorda atentie fiecarui detaliu.

Asadar, toate aceste trucuri iti pot fi folositoare atunci cand te machiezi si cu siguranta te vor ajuta sa ascunzi ridurile inestetice. Dacă urmezi paşii pe care ţi i-am prezentat, te vei putea bucura de un ten luminos şi de un machiaj reuşit.

Foto: unsplash.com

În articolul

6 trucuri de machiaj pentru tenul cu riduri

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x