Cum să fii mai feminină - Totul pleacă din interior

Publicat pe 18.08.2020 la 10:51 Actualizat pe 18.08.2020 la 11:25

De-a lungul timpului societatea a „impus” anumite criterii de diferențiere între femeie și bărbat.

De-a lungul timpului societatea a „impus” anumite criterii de diferențiere între femeie și bărbat. Criterii care poziționau cele două sexe la poli opuși. Se presupune că partea masculină e ceea care produce pentru familie, care trebuie să aibă forță și putere de decizie, pe când femeia era văzută cu finețe, cea care perpetuează specia și are grijă de copii. Feminitatea sexului frumos nu vine din haine neapărat sau din felul în care se machiază, feminitatea vine din interior, din felul în care te porți și vorbești.

Moduri prin care devii mai feminină

Iubește-te pe tine

O pare parte din a deveni mai feminină o constituie iubirea de sine. De ce? Pentru că fără acceptarea a ceea ce ești nu ai cum să te dezvolți. A fi feminină nu înseamnă să îndeplinești un tipar, nu contează kilogramele, forma corpului, înalțimea, contează atitudinea și ceea ce simți față de tine și transmiți în exterior.

Îmbunătățește-ți felul de a vorbi/discursul

Cu alte cuvinte, conform unei sintagme din popor „ai grijă ce scoți pe gură”. Felul în care vorbești, vocabularul pe care îl folosești și tonalitatea au un mare aport în percepția pe care cei din jurul tău o vor avea despre tine. Feminitatea ta este direct proporțională cu ceea ce gândești și cu felul în care expui ceea ce vorbești. Degeaba ești stilată din punct de vedere al hainelor, dacă vocabularul tău lasă de dorit.

Stai dreaptă

Postura exprimă mai mult decât crezi tu. Postura dreaptă implică efort, efort pe care îl depui din respect pentru tine și pentru cei din jur. Când vorbești cu cineva, nu-ți sprijini capul, nu sta cocârjată sau cu mâinele în sân. Păstrează o poziție cât mai dreaptă, în semn de atenție și respect. O postură nepotrivită va anula orice efort de fashion pe care l-ai făcut în ținuta ta.

Ai grijă la igiena ta

Probabil îți pare un lucru banal, dar de foarte multe ori acestui lucru banal nu i se oferă destulă atenție. O femeie stilată este o femeie care are grijă de pielea ei, de sănătatea părului, de dantura ei și tot așa. Nu trata igiena ca pe un lucru artificial cu care te-ai obișnuit, dar uneori uiți să-l faci.

Poartă măsura potrivită

De foarte multe ori suntem tentate să credem că feminitatea vine din forma corpului, exagerând prin mărimea hainelor cumpărate. Hainele mai strâmte nu te fac mai feminină, din contră chiar. Hainele mai largi nu-ți aduc un plus doar pentru că te ascunzi sub ele. Încearcă să-ți cumperi haine ajustate pentru corpul tău.

Acceptă complimentele

Acest punct merge mână-n mână cu primul, datorită legăturii dintre iubire și propria persoană. Dacă ți se face un compliment, indiferent de motivul din care ți se face, acceptă-l printr-un mulțumesc și mergi mai departe. Nu te eschiva, timora sau nu ne nega complimentele primite. De foarte multe ori asta denotă o stimă de sine scăzută.

Sursă: Andreea Balaban

Citește și: Cum alegi fusta perfectă pentru silueta ta? Dicționar de pantofi: Denumirea modelelor de pantofi

În articolul

Cum să fii mai feminină

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x