Cum știi ce subton are pielea ta?- 5 metode de a afla

Publicat pe 17.07.2020 la 09:44 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:09

Subtonul pielii noastre e ceva spre care ne îndreptăm atenția cu greu. Lucru care se întâmplă de foarte multe ori prin scăparea din vedere a importanței lui. Cu toate acestea, femeile care au reușit să descifreze misterul subtonului pielii se bucură de câteva avantaje. Avantaje precum, alegerea potrivită a fondului de ten, armonizarea culorilor hainelor cu pielea noastră, alegerea bijuteriilor a căror nuanță le avantajează.

Ce este subtonul pielii?

Subtonul este acea nuanță ce nu se modifică o dată cu expunerea la soare, rămâne mereu același. Subtonul pielii se ramnifică în trei tipuri: cald, rece și neutru.

Cum aflăm ce subton avem?

1. Metoda „asocierii în oglindă”

Cea mai simplă metodă prin care-ti poți descoperi subtonul, dar poate și cea mai subiectivă dintre ele se pune în aplicare în felul următor: iei două piese de venstimentație diferite din garderoba ta, de preferat bluze/tricouri, o piesă trebuie să fie într-o nuanță caldă, iar cealaltă într-o culoare rece. Apoi, te vei duce în fața oglinzii și vei proba piesele pe rând, fie direct sau indirect prin apropierea bluzei de partea de sus a corpului. Vei observa două lucruri, o nuanța te va lumina, deschide la față, iar cealalta te va închide. Prima variantă e reprezentată de subtonul ales corect. Nuanța rece, respectiv caldă a bluzei e direct proporțională cu subtonurile care poartă același nume.

2. Metoda „venelor încheieturii”

Pentru această metodă va trebui să te poziționezi, de preferat, într-o lumină naturală și să-ți întinzi brațul cu încheietura în sus. Există trei posibile variante pe care le poți identifica: dacă nuanța venelor tale bate spre mov, albastru ai un subton rece, dacă identifici o nuanță de verde, subtonul tău este unul cald. Persoanele care observă atât vene albastre/mov cât și verzi au un subton netru, potrivindu-se ambele extremități de nuanțe din paletă.

3. Metoda „prosopului alb”

După ce ieși din duș înfășoară-te cu un prosop alb și apropie o oglindă de zona pieptului. În cazul în care prosopul alb îți dă senzația ca pielea ta e mai galbeană prin constrast, înseamnă că ai un subton cald. În schimb, dacă sesizezi o nuanță de rozaliu ai un subton rece. Dacă nu-ți poți da seama de niciuna dintre aceste două variante înseamnă că ai un subton netru.

4. Metoda „bronzului

Cea mai întâlnită metodă se regăsește într-un lucru simplu, bronzul. Soarele este cel care va pune verdictul pentru tine. În situația în care soarele nu te bronzează, ci mai mult te înroșește,irită, înseamnă că ai un subton rece. Pe cealaltă parte avem persoanele care reușesc miraculos să se bronzeze frumos și uniform, acestea bucurându-se de un subton cald.

5. Metoda „bijuteriilor

Asemănătoare primei metode, metoda bijuteriilor este ușor mai precisă datorită celor două metale prețioase care ne sunt bine cunoscute: aurul și argintul. O persoană care va fi pusă în valoare de bijuteriile din aur, este o persoană cu un subton cald. Persoana a cărei nuanță a pielii trage mai mult spre argint se încadrează în categoria subtonului rece. Ultima variantă se referă la subtonul netru, care din fericire se împacă și cu aurul și cu argintul.

Sursă: Andreea Balaban

CITEȘTE ȘI

Cum alegi rujul potrivit pentru tine? – 5 trucuri

Cum îți alegi hainele în funcție de forma corpului?

În articolul

Cum știi ce subton are pielea ta?- 5 metode de a afla

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vitamina care ar putea crește rezistența la cancer. Studiu îmbucurător în revista Science
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x