De ce folosim acidul lactic- Beneficii

Publicat pe 01.10.2020 la 17:12 Actualizat pe 01.10.2020 la 17:23

Profimedia

În comparație cu alte tipuri de acizi, acidul lactic, BHA, nu provoacă iritații la nivelul pielii. Face parte din familia alfa hidrozi-acizi (de aici AHA), fiind cel mai hidratant dintre aceștia, potrivit marieclaire. Acidul lactic este un component prezent în lapte, motiv pentru care acest tip de acid este potrivit pentru persoanele cu un ten sensibil, și nu numai.

Acidul lactic nu afectează structura pielii și nici grosimea ei, de aceea poate fi folosit fără griji. Atenție totuși, nu săriți peste protecția solară. Chiar dacă este un acid blând, tot un acid este. Pielea ta are nevoie de protecție în general, mai ales în momentul în care contactează AHA-ul.

Care este motivul principal pentru care folosim acidul lactic?

Acesta îndepărtează într-un mod foarte delicat celulele moarte de la suprafața pielii noastre și ajută la dezvoltarea unora noi și mult mai sănătoase. Pielea ta va deveni mult mai strălucitoare și netedă în timp. Rezultatele se văd după 4-5 aplicări.

Alte beneficii ale AHA:

-Ajută la eliberarea porilor

-Previne efectele îmbătrânirii

-Reduce decolorarea pielii în timp

-Uniformizează tenul

-Reglează aciditatea și estompează dezvoltarea bacteriilor

-Conferă luminozitate

-Stimulează producția de colagen

-Reduce ridurile și liniile fine

Citește și: Skincare: tot ceea ce trebuie să știi despre acidul salicilic (BHA) Rutina de îngrijire a pielii de la gât în jos

În articolul De ce folosim acidul lactic- Beneficii:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
observatornews.ro
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Luca Zvaleni a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16! Marele campion pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena: „Am fost cel mai fericit de pe pământ!”
a1.ro
Luca Zvaleni a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16! Marele campion pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena: „Am fost cel mai fericit de pe pământ!”
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
HelloTaste.ro
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Catine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
useit.ro
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
as.ro
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
MediCOOL
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Spynews
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
DeParinti
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
MediCOOL
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
HelloTaste
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
close
x