Rutina de îngrijire a pielii de la gât în jos

Publicat pe 15.09.2020 la 12:18 Actualizat pe 15.09.2020 la 12:28

Auzim pretutindeni tot felul de metode de e a ne îngriji pielea feței, de la creme minune la tot felul de masaje anti-aging. Aplicăm toner, ser, creme, protecție solară și câte și mai câte pe tenul nostru, dar ce facem cu pielea de la gât în sos pe care o neglijăm?

Auzim pretutindeni tot felul de metode de e a ne îngriji pielea feței, de la creme minune la tot felul de masaje anti-aging. Aplicăm toner, ser, creme, protecție solară și câte și mai câte pe tenul nostru, dar ce facem cu pielea de la gât în sos pe care o neglijăm? Aceasta are nevoie de aceeași atenție ca orice altă porțiune a pielii noastre.

Rutina de îngrijire a pielii de la gât în jos

Protecția solară

Soarele afectează și restul corpului, nu doar fața. Pielea gâtului și a decolteului tău pot avea chiar mai mult decât de suferit în comparație cu cea a feței, care se presupune că este protejată de diferite produse de make-up. Aplică prodecție FPS pe gât, decolteu și mâini, pentru a încetini procesul de îmbătrânire a pielii și în acele zone. Evită apariția petelor maronii cauzate de expunerea excesivă a pielii neprotejate la soare.

Aplică retinol

Cu siguranță ai auzit măcar o dată de efectele magice ale retinolului asupra tenului, având proprietăți antioxidante, care mențin pielea tânără. Retinolul se poate aplica cu ușurintă și pe celelalte suprafețe ale pielii, este chiar recomandat să se aplice și pe gât și pe zona decolteului. Pentru un rezultat mai rapit și mult mai benefic, combină retinolul cu altele, precum glicerină, unt de karite și antioxidanți (ca vitamina C).

Exfoliază pielea

Spre deosebire de pielea feței care ar trebui exfoliată mai rar pentru a nu se irita, pielea de la gât în jos necesită o exfoliere mult mai frecventă, o dată la două zile. Folosește de un exfoliant, de preferat AHA sau BHA,mai fin care să nu-ți atace primul strat al pielii.

Renunță la obiceiurile dăunătoare

Obiceiurile de mai jos nu se referă la fumat sau consumul de alcool, nu, se referă la lucruri zilnice pe care le facem pielii noastre inconștient, crezând că nu au cum să o afecteze.

Apa fierbinte

Apa excesiv de fierbinte usucă epiderma și duce la tot felul de iritații și disconforturi la nivelul pielii. De asemenea, schimbă textura pielii, devenind mai uscată. Încearcă să faci baie cu apă relativ potrivită, poate la temperatura camerei de exemplu.

Produsele de îngrijire cu parfum

Pielea noastră suportă deja destule poluări și bacterii ca să o mai sufoci și tu cu un produs de îngrijire cu parfum. De cele mai multe ori aceste produse nu se împacă foarte bine cu pielea sensibilă, formând mâncărimi și roșeață.

Dieta nesănătoasă

Tot ce trece prin stomăcelul tău se resfrânge și asupra aspectului pielii tale. Deci proverbul „ești ceea ce mănânci”, știa ce zicea.

Sursă: marie claire.ro

Citește și: Cum scăpăm de cearcăne? – 5 soluții 7 secrete pentru un par stralucitor

În articolul

Rutina de îngrijire a pielii de la gât în jos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x