Dinţi mai albi: Top 4 alimente pe care trebuie să le eviţi
Publicat pe 04.12.2014 la 15:14 Actualizat pe 04.12.2014 la 15:21
Igiena dentară riguroasă nu este întotdeauna suficientă pentru a avea dinţii perfect albi. Iată ce alimente pătează sau îngălbenesc dinţii:
Igiena dentară riguroasă nu este întotdeauna suficientă pentru a avea dinţii perfect albi. Iată ce alimente pătează sau îngălbenesc dinţii:
Fructele de pădure. Afinele, zmeura, murele, deşi sunt benefice pentru organism, pot păta dinţii. Pentru o îngrijire adecvată, clăteşte foarte bine gura cu apă de fiecare dată când consumi aceste fructe.
Vinul roşu. Dacă eşti consumatoare de vin roşu, ar trebui să consumi mai rar această băutură deoarece pătează dinţii. Nu încerca să îl înlocuieşti cu vinul alb deoarece acesta este chiar mai periculos din cauza acidităţii crescute care afectează placa bacteriană.
Cafeaua. Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că persoanele care obişnuiesc să consume cafea zilnic pot avea pete galbene pe suprafaţa dinţilor. Un truc la care poţi apela este acela de a sorbi cafeaua cu ajutorul unui pai.
Sosurile.Sosul de soia, cel de tomate, precum şi alte sosuri colorate au un potenţial semnificativ de colorare a dinţilor.