Evită aceste 5 greșeli comune atunci când porți parfum

Publicat pe 01.02.2018 la 10:26 Actualizat pe 01.02.2018 la 10:32

In loc sa iti freci incheieturile dupa ce aplici parfumul, rezuma-te la a tampona usor zona. Iată una dintre cele 5 greseli des intalnite.

De la alegere până la aplicare, evită aceste greșeli comune care compromit durata și calitatea parfumului tău.

Greșeala 1: ai ales același parfum ca o prietena

Adori parfumul unei prietene și te gândești să îți cumperi și tu unul; ar trebui însă să te gândești bine înainte să faci asta. Nu te lăsa influențată de prietene, oricât de mult îți place un anumit parfum, din două motive. În primul rând, e posibil să fii dezamăgită, pentru că parfumurile se simt diferit în funcție de persoana care le poartă. E foarte probabil ca parfumul prietenei tale să te lase rece (sau chiar mai rău, chiar să-ți displacă) atunci când îl porți tu.

Al doilea motiv nu e mai puțin important: orice femeie trebuie să ajungă să își definească propriul stil. Asta include să dețină un parfum unic, potrivit personalității sale. Așa că rezistă tentației de a folosi același parfum ca prietena ta. Oricum, ai atât de multe tipuri de esențe dintre care să alegi: florale, orientale, citrice, fresh, lemnoase, condimentate, iar opțiunile nu se opresc aici.

Greșeala 2: ai cumpărat o sticlă prea mare de parfum

De obicei, o sticlă mai mare înseamnă o folosire mai îndelungată și un preț mai bun în raport cu cantitatea. Nu acesta e și cazul parfumului, pentru care o sticlă mai mare poate însemna o risipă. Parfumul e vulnerabil la contactul cu aerul și se strică mai ușor. Prin urmare, o sticlă mai mică asigură o păstrare mai bună, deci un risc mai mic ca parfumul pe care îl porți să se strice, conform Vogue.com.

Greșeala 3: îți freci încheieturile după ce aplici parfumul

În loc să îți freci încheieturile după ce aplici parfumul, rezumă-te la a tampona ușor zona. Maeștrii parfumieri explică ce se întâmplă cu parfumul atunci când îți freci încheieturile. Pielea se încălzește, producând enzime naturale. Prin urmare, mirosul parfumului se schimbă, iar intensitatea și durata acestuia scad drastic. Frémont, un parfumier cu experiență, consideră că prin frecarea încheieturilor după aplicarea parfumului, accelerezi experimentarea acestuia. Cele mai afectate note sunt cele de vârf și mijloc. Cu alte cuvinte, parfumul tău va ajunge mai repede la notele de bază, potrivit Beautygeeks.

Greșeala 4: aplici cantități prea mari de parfum

E important să nu uiți că, pe măsură ce folosești un anumit parfum, devii mai obișnuită cu mirosul acestuia. Prin urmare, este normal să nu îi mai simți intensitatea la fel de mult după o vreme. Asta nu înseamnă că cei din jur nu o simt. Așadar, fii atentă să nu atragi atenția într-un mod negativ - nu e plăcut să stai într-un spațiu închis cu un miros prea puternic, fie el chiar plăcut. Dacă nu ești sigură dacă folosești cantitatea potrivită, întreabă o persoană în care ai încredere că îți va spune dacă e cazul să aplici mai puțin.

Greșeala 5: îți lași sticlele de parfum la vedere

Sticluțele de parfum devin din ce în ce mai creative, elegante și drăgălașe. E normal că am vrea să le vedem cât mai des și că nu ne place ideea să le ascundem într-un loc întunecat. De altfel, multe femei aleg să își lase sticluțele de parfum la vedere. Făcând astfel, riscă să deterioreze formula parfumului. Acesta trebuie ferit de lumină și căldură. E bine să îți pui parfumurile într-un dulăpior, însă specialiștii parfumieri citați de Byrdie.com recomandă chiar un pas în plus: păstrarea la rece, în frigider. Poate ți se pare ciudat să îți păstrezi parfumul lângă mâncare, însă dacă ai un parfum valoros, nu ar trebui să sari peste această măsură asiguratorie.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Evită aceste 5 greșeli comune atunci când porți parfum

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x