Iubeşte-te- Metode prin care îţi creşti stima de sine

Publicat pe 23.07.2020 la 14:06 Actualizat pe 18.08.2020 la 15:39

Iubirea nu dispare niciodată, indiferent de timp, trăiri sau persoanele pe care le mai ai în jur sau nu, iubirea adevarată e pentru totdeauna. Pe principiul, nimic nu se pierde, totul se transformă. Suntem tentaţi să alergăm în stânga şi-n dreapta pentru alţi oameni, alte senzaţii. Forţăm relaţii din dorinţa de afecţiune şi frica de singurătate, dar la finalul zilei uităm cel mai important lucru. Uităm să ne iubim, uităm că avem grijă de sufletul şi corpul nostru, uităm că nu poţi avea relaţii sănătoase fără o fundaţie rezistentă, uităm să încercăm. Trecem prin diferite perioade, însoţite de vârste diferite. În adolescenţă sau în primii ani de adult tânăr lucrurile sunt constant schimbătoare, încercăm să ne lămurim cu noi înşine. Auzim des “lucrurile se vor aranja de la sine, totul vine de la sine”! Nimic nu vine de la sine fără efort. Karma/ Dumnezeu sau orice putere în jurul căreia gravitezi nu va rezolva lucrurile pentru tine. Învaţă să te iubeşti pe tine!

Metode prin care îţi creşti stima de sine

Petrece timp cu tine

Singurătatea poate părea nemiloasă uneori, dar e un remediu foarte bun în multe cazuri. Timpul pe care îl petreci tu cu tine te face să întelegi cine eşti, ce-ţi place să faci, ce nu-ţi place, care sunt scopurile tale în viaţă etc. Ieşi la o cafea cu tine însăţi/însuţi, plimbă-te prin parc sau pur şi simplu stai în casă, citind o carte sau vizionând un film.

-ţi o listă de dorinţe

Pune pe foaie tot ce ai spus mereu că vei face şi n-ai ajuns niciodată faci. Învaţă să-ţi ţii promisiunile faţă de tine. După ce ţi-ai alcătuit o listă, fă în fiecare zi câte un lucru mărunt care va duce la înfăptuirea dorinţei tale.

Ai grijă de exteriorul tău

Mulţi oameni consideră atenţia pentru suprafaţă ca fiind un lucru egoist, dar în realitate uneori ajută să te vezi fizic în felul în care ai vrea să fii spiritual. Grija de sine te ajută foarte mult cu stima de sine, deoarece ajungi să realizezi că la fel ca lucrurile din jurul tău şi tu necesiţi efort.

Spune „Nu

Să spui „nu”, nu înseamnă să fii nepoliticoasă sau capricioasă. Nu eşti nevoită să faci anumite lucruri doar pentru a-i face pe alţii feriţici sau pentru a menţine o anumită imagine. Dacă nu vrei să mergi unde, nu merge, dacă nu-ţi place ceva, spune-o.

Pleacă când nu te simţi în largul tău

De foarte multi ori oamenii aleg să se asocieze cu anumite locuri sau anumiţi oameni din dorinţa de integrare, lucru care te împinge la sacrificii inutile. Dacă eşti în oraş şi oamenii din jurul tău nu te fac să te simţi în largul tău, pleacă. Nu eşti obligată să suporţi ce vor cei din jurul tău.

Investesteşte bani în tine

Nu trebuie să ţi cumperi în fiecare zi ceva nou sau să stai doar pe la terase şi mall-uri. O dată pe lună acordă-ţi o zi de shopping, de spa, de făcut unghiile, de masaj, orice de face să te simţi apreciată.

Vorbeşte cu tine

După ce te trezeşti şi ajungi în faţa oglinzii, aşa cum eşti cu părul deranjat sau cu cearcănă, spune-ţi ceva frumos, fa-ţi un compliment.

Petrece timp cu oamenii care te fac fericită şi care te susţin!

CITEŞTE ŞI

7 tratamente pentru corp ușor de preparat în casă

Îngrijirea tenului- Rutina dinaintea machiajului

În articolul

Iubeşte-te- Metode prin care îţi creşti stima de sine

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x