Tipuri de ten

Publicat pe 24.07.2020 la 11:31 Actualizat pe 05.08.2020 la 13:50

Tipul de ten pe care îl ai este foarte important pentru toate tratamentele sau produsele de make-up pe care le aplici pe tenul tău. El reprezintă baza, dacă amesteci un produs nepotrivit bazei, pielea ta va avea de suferit. Fiecare tip de ten are anumite specificaţii şi proprietăţi care nu ar trebui ignorate, pentru că oricât de mult ai încerca nu-ţi poţi schimba tipul de ten, e ceva strict biologic.

Tipuri de ten şi specificaţii

Tenul normal

Tenul tău e caracterizat drept normal dacă nu e prea uleios sau prea uscat. Dacă ai tenul normal, porii tăi abia se observă, uneori chiar deloc. De asemenea, tenul normal nu prezintă roşeaţă în zona obrajilor şi nici nu este sensibil.

Tenul uscat

Tenul intră în această categorie dacă este aspru, lipsit de elasticitate şi se exfoliază des. Pielea ta este subţire, fragilă, întinsă, mată şi cu pori mici. Se ridează foarte uşor, formându-se rapid liniile de expresie, mai ales când porţi fond de ten.

Tenul gras

Cel mai uşor de identificat ten deoarece caracteristicile lui sunt atât de observabile, încât nu ai cum să dai greş. Pielea are parte de sebum în abundenţă, este foarte strălucitoare şi prezintă pori mari şi dilataţi. De obicei, acest tip de ten e cel mai predispus acneei şi punctelor negre.

Tenul mixt

Acest tip de ten e fix ceea ce se poate deduce din denumirea lui, o combinaţie între tenul gras şi cel uscat, împrumutând specificaţiile de la ambele tipuri. În general zona-T (fruntea, nasul, bărbia) este uleioasă, pe când obrajii sunt uscaţi.

Tenul sensibil

Tenul sensibil este o subcategorie a fiecărui tip de ten de mai sus. Pielea poate fi sensibilă indiferent de tipul de ten pe care-l prezinţi, în mare parte sensibilitatea apare de la diferite produse cosmetice folosite. Sensibilitatea feţei tale se remarcă prin trei indici: roşeaţă, mâncărime şi uscăciune.

Înainte de a folosi orice produs cosmetic, citeşte foarte bine indicaţiile produsului pentru a afla dacă se adrasează şi tipului tău de ten.

CITEŞTE ŞI

Îngrijirea tenului- Rutina dinaintea machiajului

Cum știi ce subton are pielea ta?- 5 metode de a afla

În articolul

Tipuri de ten

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Relaţie • la 16:24
4 lucruri pe care femeile le detestă la bărbați
Happy People • la 14:19
În exclusivitate: Orfanii unei Națiuni, serialul fenomen, a fost bine primit de publicul din România
Happy People • la 13:00
Cum arată Sherlyn la trei luni după naștere. Proaspăta mămică a slăbit foarte mult. Care este secretul actriței| Foto
Happy People • la 12:30
Gabriel Soto, detalii picante din relația cu Irina Baeva. Adevărul despre despărțirea dintre cei doi
Happy People • la 11:50
Ce a dezvăluit Antonia Banderas despre perioada în care a fost diagnosticat cu COVID-19
Happy People • ieri la 17:13
Ce mai face și cum arată acum Belinda