Trucuri pentru un păr sănătos și frumos, pe timp de vară

Publicat pe 29.07.2019 la 17:53 Actualizat pe 29.07.2019 la 17:57

Vara este anotimpul tău preferat, dar simți că părul tău are de suferit după sezonul estival? Câteva măsuri simple de protecție te vor ține departe de probleme și te vor ajuta să menții frumusețea tipică a unui păr de invidiat. Iată ce poți face.

Ai așteptat tot anul ca zilele de vacanță, însemnate în calendar, să vină cât mai repede, iar tu să lași deoparte orice grijă, în timp ce te relaxezi în șezlong și te bucuri de atingerea soarelui. În această perioadă, sfaturile medicilor se referă în mod predominant la îngrijirea pielii, în timp ce sănătatea părului este deseori neglijată. Dacă vrei ca podoaba ta capilară să-și păstreze frumusețea și după trecerea sezonului estival, ai de urmat câteva sfaturi pentru o stare de bine deplină.

Acoperă-ți capul când mergi prin soare

Nu despre pericolul insolației este vorba aici, chiar dacă acesta este cel mai evident dușman care atentează la sănătatea ta atunci când mercurul din termometre urcă vertiginos. Importanța gestului simplu de a purta o pălărie sau o șapcă vine și din nevoia unei bariere contra razelor UV, care nu afectează doar tenul, ci și firul de păr. Acestea deteriorează în mod iremediabil structura părului, până în profunzime. Afectat de acțiunea violentă a razelor de soare și de expunerea la temperaturi excesive, firul de păr se subțiază și chiar poate să cadă.

Pregătește-ți părul vopsit pentru mersul la piscină

Pentru că am menționat plăcerea de a sta la șezlong, știi bine că această experiență nu ar fi completă fără senzația deplină de răcoare pe care doar piscina ți-o poate oferi. Dacă folosești vopsea de păr, ai nevoie să protejezi culoarea de efectele nefaste ale clorului prezent în apa bazinelor. Un tratament cu ulei de cocos îți conferă o hidratare optimă și scade foarte mult riscurile de decolorare. De asemenea, obiceiul de a-ți spăla părul și de a aplica balsam înainte de a intra în apă te ajută să-ți păstrezi nuanța preferată pentru cât mai mult timp.

Folosește șampon uscat

Vara, părul se îngrașă mai des, iar tu simți nevoia să îl speli mai abundent și mai frecvent. Acesta lucru nu va face altceva decât să mărească secreția de sebum, iar de aici și până la un aspect neglijent al șuvițelor tale nu este decât un pas. O soluție deopotrivă practică și benefică pentru sănătatea părului tău este șamponul uscat, ideal atât la birou, cât și în vacanță.

Fii grijulie cu felul în care îți usuci părul

În momentele în care alegi să îți speli părul sub duș, uscarea este etapa care necesită cea mai multă migală. Folosește uscătorul la o treaptă blândă cu părul tău și nu utiliza căldura. Dacă vrei să piepteni părul, așteaptă până la uscarea totală a lui, iar dacă folosești placa de păr, ar fi bine ca aceasta să fie ceramică. Temperaturile ridicate de afară deja agresează firul de păr, așa că șocurile termice cauzate de părțile calde ale plăcii de păr sau de jetul de aer al uscătorului pot agrava simptomele unui păr și așa vulnerabil.

Taie-ți vârfurile mai des

Dacă există o porțiune a firului de păr mai afectată decât toate celelalte pe perioada sezonului estival, aceea este vârful. Excesul de grade Celsius, acțiunea razelor ultraviolete, efectul dat de sarea din apa mării și asprimea nisipului sunt responsabile de apariția firelor de păr despicate. Tunde-ți vârfurile mai des în timpul verii, pentru a evita toate aceste inconveniente și pentru a nu fi nevoită să aplici tratamente mai drastice ulterior.

Vara trebuie să rămână anotimpul tău preferat, așa că, odată cu toate necesare unei vacanțe pe cinste, ia cu tine și principiile sănătoase ale unui păr de invidiat.

Credit foto: Shutterstock

În articolul

Trucuri pentru un păr sănătos și frumos, pe timp de vară

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp