„Tata-moșu, fratele bunicii mele, ne aducea obiecte din lemn cioplite de el și decorate la foc!” Află cum petrecea Mihaela Călin Crăciunul!

Publicat pe 23.12.2014 la 12:56 Actualizat pe 23.12.2014 la 13:02

Prezentatoarea Observator de la Antena 1 are multe amintiri de poveste legate de Crăciun: cu colaci primiți la colindat, cu fratele bunicii care îi răsfăța pe copii cu obiecte cioplite de el, cu masa îmbelșugată și cadouri găsite sub brad, la 6 dimineața. Acum, Mihaela Călin se pregătește de Crăciun și gătește prăjiturile cu care mama ei o răsfăța în copilărie

Prezentatoarea Observator de la Antena 1 are multe amintiri de poveste legate de Crăciun: cu colaci primiți la colindat, cu fratele bunicii care îi răsfăța pe copii cu obiecte cioplite de el, cu masa îmbelșugată și cadouri găsite sub brad, la 6 dimineața. Acum, Mihaela Călin se pregătește de Crăciun și gătește prăjiturile cu care mama ei o răsfăța în copilărie. Iar bradul este întotdeauna împodobit într-una sau două culori, în fiecare an altele.

1. Practici vreun sport de iarna? Daca da, de cand si cat de bine te pricepi? Ai echipament special? Unde obisnuiesti sa practici acest sport?

Nu practic sporturi de iarna, nici macar nu ma dau pe gheata.

2. Obisnuiesti sa impodobesti bradul in seara de Ajun sau mult mai devreme? Tii cont de anumite trenduri (in materie de culoare), ai vreun obiect de décor de suflet (poate un mos craciun sau un glob din copilarie)? Confectionezi obiecte de décor de Craciun?

Nu intotdeauna impodobesc bradul in Ajun, dar nu imi place sa il aranjez nici prea devreme. Anul acesta l-am impodobit pe 20 decembrie, pentru ca am avut musafiri mici si am vrut sa impart bucuria cu ei. Anul acesta am un brad cu ornamente aurii. Bradutul meu se schimba in fiecare an, imi place sa fac tot felul de combinatii. Niciodata insa nu combin mai mult de doua culori. Nu am mai confectionat de mult ornamentele de Craciun, desi in copilarie eram chiar priceputa. Invatam la scoala sa fac ghirlande si sa pictez globuri, apoi il invatam acasa si pe fratele meu si impreuna faceam niste lucrusoare de care eram tare mandri de Craciun.

3. Ce amintiri ai din copilarie legate de Craciun?

Craciunul este cu siguranta un moment de petrecut in familie. Abia in ultimii ani s-a intamplat sa nu mai ajung acasa, la Turnu Severin, de Craciun. Imi amintesc de diminetile de Craciun in care ne trezeam la 6 ca sa vedem ce cadouri am primit. Si parintii pareau surprinsi, se minunau ca a venit Mos Craciun pentru ca nici ei nu l-au auzit. Apoi ne uitam impreuna in pungi si cutii si ei veneau cu bucuria lor langa a noastra. Ei nu primeau nimic, asa ca noi, copiii, imediat le dadeam daruri din darurile noastre: imparteam dulciurile si fructele cu mama si cu tata. Apoi venea momentul inspectiei prin vecini. Mergeam la Iulia, vecina de vizavi ca sa ii aratam ce am primit si ca sa vedem ce a primit si ea. Cei mari mancau apoi impreuna si noi cu ei. Imi amintesc mirosul de tuica fiarta din diminetile de Craciun, cu caltabos si muraturi pe masa. Pentru mine asta inseamna copialarie. :)

4. Mai mergi cu colindul?

Nu mai merg la colindat, dar primesc colindatori. Cand eram copil mergeam la colindat cand petreceam sarbatorile la bunici. Tata-mosu, fratele bunicii mele, ne aducea obiecte din lemn cioplite de el si decorate la foc. Si plecam apoi 4-5 verisori la colindat, la rude doar. Primeam colindeti, colaci cum se dau in Oltenia, mere si prajituri, desi nu ne prea omoram noi cu cantatul. :)

5. Gatesti de Sarbatori? Ce? Care este felul de mancare specific acestei perioade care iti place cel mai mult?

Da, gatesc de Craciun. Mai ales acum, in ultimii ani am aranjat masa eu pentru ca nu am mai mers la mama. Nu fac totul singura: sarmalele mi le face mama sau o matusa, eu doar le fierb, iar cozonacul il cumpar. Fac eu salata boeuf, friptura si prajituri. Desi am tot adunat retete, de Craciun fac tot prajiturile copilariei, cele pe care le face si mama acasa. Nu e ceva complicat: fac rulada cu magiun de prune pe care il primesc de acasa, deci prajitura iese exact ca a mamei, fac o prajitura tare buna cu foi LICA, o tavalita cu miere de albine si Aurora, o prajitura cu crema de ou, cam pretentioasa. :)

În articolul „Tata-moșu, fratele bunicii mele, ne aducea obiecte din lemn cioplite de el și decorate la foc!” Află cum petrecea Mihaela Călin Crăciunul!:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x