Un TRUC simplu va face friptura de sărbători EXTRA SUCULENTĂ!

Publicat pe 01.12.2014 la 09:07 Actualizat pe 15.12.2014 la 13:20

Nimic nu poate fi mai neplăcut decât să nu te poți bucura din plin de preparatele de sărbători. Pentru ca totul să iasă perfect la felul principal, friptura, trebuie să țineți cont de câteva trucuri simple

Nimic nu poate fi mai neplăcut decât să nu te poți bucura din plin de preparatele de sărbători. Pentru ca totul să iasă perfect la felul principal, friptura, trebuie să țineți cont de câteva trucuri simple.

Este extrem de important ca atunci când punem la cuptor carnea să folosim un baiț potrivit. Astfel, în funcție de preparatul ales (porc, curcan sau pui) trebuie să avem în vedere cantitățile din imaginea din galeria foto.

Rețeta clasică de baiț este aceasta:

- o cană de apă

- trei linguri de sare kosher (sau 2 linguri de sare de masă)

- o lingură de zahăr

- frunze de dafin și un sfert de linguriță de boabe de piper

Toate se fierb și se sting la final cu trei căni de apă.

Rețeta poate fi multiplicată de câte ori este necesar pentru a acoperi întreg preparatul.

În articolul Un TRUC simplu va face friptura de sărbători EXTRA SUCULENTĂ!:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 24 octombrie 2025. Racii sunt visători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 octombrie 2025. Racii sunt visători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Guvern: Dreptul de proprietate asupra apartamentelor "piere" în cazul demolării blocului din Rahova
observatornews.ro
Guvern: Dreptul de proprietate asupra apartamentelor "piere" în cazul demolării blocului din Rahova
Un tânăr a cerut să intre în blocul din Rahova în care a fost o explozie. Ce obiect a insistat să ia din casă. Toți l-au aplaudat
a1.ro
Un tânăr a cerut să intre în blocul din Rahova în care a fost o explozie. Ce obiect a insistat să ia din casă. Toți l-au aplaudat
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
HelloTaste.ro
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Supă cremă de dovleac cu ghimbir și crutoane aromate
Catine
Supă cremă de dovleac cu ghimbir și crutoane aromate
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
useit.ro
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
Celebrul milionar s-a căsătorit cu “cea mai frumoasă femeie de pe planetă”
as.ro
Celebrul milionar s-a căsătorit cu “cea mai frumoasă femeie de pe planetă”
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
MediCOOL
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Anca Lungu, schimbare de look! Cum arată acum fosta prezentatoare TV: "Noua mea coafură"
Spynews
Anca Lungu, schimbare de look! Cum arată acum fosta prezentatoare TV: "Noua mea coafură"
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
DeParinti
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Când ai nevoie să-ți schimbi rutina de exerciții cardio. Ce poți face pentru a-ți adapta antrenamentele
MediCOOL
Când ai nevoie să-ți schimbi rutina de exerciții cardio. Ce poți face pentru a-ți adapta antrenamentele
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
HelloTaste
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
close
x