Un TRUC simplu va face friptura de sărbători EXTRA SUCULENTĂ!
Publicat pe 01.12.2014 la 09:07 Actualizat pe 15.12.2014 la 13:20
Nimic nu poate fi mai neplăcut decât să nu te poți bucura din plin de preparatele de sărbători. Pentru ca totul să iasă perfect la felul principal, friptura, trebuie să țineți cont de câteva trucuri simple
Nimic nu poate fi mai neplăcut decât să nu te poți bucura din plin de preparatele de sărbători. Pentru ca totul să iasă perfect la felul principal, friptura, trebuie să țineți cont de câteva trucuri simple.
Este extrem de important ca atunci când punem la cuptor carnea să folosim un baiț potrivit. Astfel, în funcție de preparatul ales (porc, curcan sau pui) trebuie să avem în vedere cantitățile din imaginea din galeria foto.
Rețeta clasică de baiț este aceasta:
- o cană de apă
- trei linguri de sare kosher (sau 2 linguri de sare de masă)
- o lingură de zahăr
- frunze de dafin și un sfert de linguriță de boabe de piper
Toate se fierb și se sting la final cu trei căni de apă.
Rețeta poate fi multiplicată de câte ori este necesar pentru a acoperi întreg preparatul.