10 GREȘELI pe care le facem atunci când preparăm CARNEA

Publicat pe 21.09.2016 la 12:53 Actualizat pe 04.11.2016 la 18:24

Foto: hepta.ro

Specialişti în nutriţie şi bucătari profesioniși au realizat un mic îndrumar pentru amatorii într-ale gătitului. Un decalog al celor mai frecvente greșeli pe care amatorii le fac atunci când prepară carnea. Totodată, autorii, citați de businessinsider, au oferit soluții și explicații.

Folosiţi acelaşi tocător pentru carne şi legume

Specialiștii recomandă să preparați separat carnea şi legumele. Motivul: carnea crudă împrăştie bacterii pe toate suprafeţele cu care vine în contact, inclusiv pe tocător, cuţite de bucătărie chiar și pe mâini.

Dezgheţaţi carnea crudă la temperatura camerei

NU decongelați carnea la temperatura camerei, mai ales vara! Motivul: bacteriile se dezvoltă la temperaturi între 44 şi 60 de grade Celsius.

Tăiaţi carnea prea repede după ce o gătiţi

Dați-i un răgaz face ca sucurile să pătrundă bine carnea până în mijloc. Astfel, aromele vor fi distribuite în mod egal. Un pui gătit întreg sau o bucată de carne de porc necesită un repaos de până la 30 de minute.

Păstraţi carnea crudă în frigider mult prea mult

Nu mai mult de două zile puteți ține în frigider carnea de pasăre, carnea tocată, peştele sau anumite fructe de mare. Lăsași la frigider maximum 5 zile carnea de vită, viţel, porc sau miel.

Nu congelaţi carnea corect

Specialiștii spun că este mult mai sănătos să puneți carnea la congelator ambalată în hârtie sau, și mai bine, în folie de aluminiu.

Aglomeraţi tigaia cu prea multă carne

Atunci când puneţi prea multă carne în tigaie, aceasta nu va mai avea acea crustă care oferă un gust aparte mâncării.

Prăjiţi bacon în tigaie

Să prăjți bacon în tigaie poate fi un chin: sare uleiul peste tot. Sugestie: puneți feliuţele de bacon pe o foaie de copt, peste care aţi pus în prealabil o folie de aluminiu, apoi băgaţi tava în cuptorul neîncălzit.

Tocați carnea la temperatura camerei

Atunci când vreți să tăiați carnea în bucăți mici, cel mai bine este să faceți această operațiune atunci când aceasta este parțial congelată. Vă va fi mult mai ușor să o tăiați în cubulețe.

Tocați carnea pe un tocător din lemn foarte uzat

Bucătarii profesioniști sugerează să evitați prepararea cărnii crude pe un tocător din lemn uzat. Motiviul: în lemnul uzat se pot dezvoltabacterii.

Dezghețați carnea în apă caldă

Cel mai corect este să scoateţi carnea din congelator şi să o lăsaţi în firgider, până la dezgheţarea completă. Sau, încercați să o dezghețați în apă rece. Va dura mai mult, ce-i drept, dar e mai sănătos așa.

În articolul 10 GREȘELI pe care le facem atunci când preparăm CARNEA:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2025. Berbecii sunt împăcați cu sinele. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2025. Berbecii sunt împăcați cu sinele. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Carnea de mici din piaţă şi supermarket, la analize de laborator. Rezultatele, fără precedent
observatornews.ro
Carnea de mici din piaţă şi supermarket, la analize de laborator. Rezultatele, fără precedent
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit un infarct. Cum se simte tânărul de doar 24 de ani
a1.ro
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit un infarct. Cum se simte tânărul de doar 24 de ani
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
HelloTaste.ro
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
useit.ro
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Suma pentru care un milionar celebru riscă falimentul! Judecătorul l-a „certat”: „Trebuie să se trezească”
as.ro
Suma pentru care un milionar celebru riscă falimentul! Judecătorul l-a „certat”: „Trebuie să se trezească”
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
MediCOOL
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit infarct la 24 de ani. Care e starea de sănătate a tânărului / FOTO
Spynews
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit infarct la 24 de ani. Care e starea de sănătate a tânărului / FOTO
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
DeParinti
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Cum se face un transplant. Care sunt condițiile donării de organe
MediCOOL
Cum se face un transplant. Care sunt condițiile donării de organe
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
HelloTaste
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
close
x