10 GREȘELI pe care le facem atunci când preparăm CARNEA

Publicat pe 21.09.2016 la 12:53 Actualizat pe 04.11.2016 la 18:24

Foto: hepta.ro

Specialişti în nutriţie şi bucătari profesioniși au realizat un mic îndrumar pentru amatorii într-ale gătitului. Un decalog al celor mai frecvente greșeli pe care amatorii le fac atunci când prepară carnea. Totodată, autorii, citați de businessinsider, au oferit soluții și explicații.

Folosiţi acelaşi tocător pentru carne şi legume

Specialiștii recomandă să preparați separat carnea şi legumele. Motivul: carnea crudă împrăştie bacterii pe toate suprafeţele cu care vine în contact, inclusiv pe tocător, cuţite de bucătărie chiar și pe mâini.

Dezgheţaţi carnea crudă la temperatura camerei

NU decongelați carnea la temperatura camerei, mai ales vara! Motivul: bacteriile se dezvoltă la temperaturi între 44 şi 60 de grade Celsius.

Tăiaţi carnea prea repede după ce o gătiţi

Dați-i un răgaz face ca sucurile să pătrundă bine carnea până în mijloc. Astfel, aromele vor fi distribuite în mod egal. Un pui gătit întreg sau o bucată de carne de porc necesită un repaos de până la 30 de minute.

Păstraţi carnea crudă în frigider mult prea mult

Nu mai mult de două zile puteți ține în frigider carnea de pasăre, carnea tocată, peştele sau anumite fructe de mare. Lăsași la frigider maximum 5 zile carnea de vită, viţel, porc sau miel.

Nu congelaţi carnea corect

Specialiștii spun că este mult mai sănătos să puneți carnea la congelator ambalată în hârtie sau, și mai bine, în folie de aluminiu.

Aglomeraţi tigaia cu prea multă carne

Atunci când puneţi prea multă carne în tigaie, aceasta nu va mai avea acea crustă care oferă un gust aparte mâncării.

Prăjiţi bacon în tigaie

Să prăjți bacon în tigaie poate fi un chin: sare uleiul peste tot. Sugestie: puneți feliuţele de bacon pe o foaie de copt, peste care aţi pus în prealabil o folie de aluminiu, apoi băgaţi tava în cuptorul neîncălzit.

Tocați carnea la temperatura camerei

Atunci când vreți să tăiați carnea în bucăți mici, cel mai bine este să faceți această operațiune atunci când aceasta este parțial congelată. Vă va fi mult mai ușor să o tăiați în cubulețe.

Tocați carnea pe un tocător din lemn foarte uzat

Bucătarii profesioniști sugerează să evitați prepararea cărnii crude pe un tocător din lemn uzat. Motiviul: în lemnul uzat se pot dezvoltabacterii.

Dezghețați carnea în apă caldă

Cel mai corect este să scoateţi carnea din congelator şi să o lăsaţi în firgider, până la dezgheţarea completă. Sau, încercați să o dezghețați în apă rece. Va dura mai mult, ce-i drept, dar e mai sănătos așa.

În articolul

10 GREȘELI pe care le facem atunci când preparăm CARNEA

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x