10 GREȘELI pe care le facem atunci când preparăm CARNEA

Publicat pe 21.09.2016 la 12:53 Actualizat pe 04.11.2016 la 18:24

Foto: hepta.ro

Specialişti în nutriţie şi bucătari profesioniși au realizat un mic îndrumar pentru amatorii într-ale gătitului. Un decalog al celor mai frecvente greșeli pe care amatorii le fac atunci când prepară carnea. Totodată, autorii, citați de businessinsider, au oferit soluții și explicații.

Folosiţi acelaşi tocător pentru carne şi legume

Specialiștii recomandă să preparați separat carnea şi legumele. Motivul: carnea crudă împrăştie bacterii pe toate suprafeţele cu care vine în contact, inclusiv pe tocător, cuţite de bucătărie chiar și pe mâini.

Dezgheţaţi carnea crudă la temperatura camerei

NU decongelați carnea la temperatura camerei, mai ales vara! Motivul: bacteriile se dezvoltă la temperaturi între 44 şi 60 de grade Celsius.

Tăiaţi carnea prea repede după ce o gătiţi

Dați-i un răgaz face ca sucurile să pătrundă bine carnea până în mijloc. Astfel, aromele vor fi distribuite în mod egal. Un pui gătit întreg sau o bucată de carne de porc necesită un repaos de până la 30 de minute.

Păstraţi carnea crudă în frigider mult prea mult

Nu mai mult de două zile puteți ține în frigider carnea de pasăre, carnea tocată, peştele sau anumite fructe de mare. Lăsași la frigider maximum 5 zile carnea de vită, viţel, porc sau miel.

Nu congelaţi carnea corect

Specialiștii spun că este mult mai sănătos să puneți carnea la congelator ambalată în hârtie sau, și mai bine, în folie de aluminiu.

Aglomeraţi tigaia cu prea multă carne

Atunci când puneţi prea multă carne în tigaie, aceasta nu va mai avea acea crustă care oferă un gust aparte mâncării.

Prăjiţi bacon în tigaie

Să prăjți bacon în tigaie poate fi un chin: sare uleiul peste tot. Sugestie: puneți feliuţele de bacon pe o foaie de copt, peste care aţi pus în prealabil o folie de aluminiu, apoi băgaţi tava în cuptorul neîncălzit.

Tocați carnea la temperatura camerei

Atunci când vreți să tăiați carnea în bucăți mici, cel mai bine este să faceți această operațiune atunci când aceasta este parțial congelată. Vă va fi mult mai ușor să o tăiați în cubulețe.

Tocați carnea pe un tocător din lemn foarte uzat

Bucătarii profesioniști sugerează să evitați prepararea cărnii crude pe un tocător din lemn uzat. Motiviul: în lemnul uzat se pot dezvoltabacterii.

Dezghețați carnea în apă caldă

Cel mai corect este să scoateţi carnea din congelator şi să o lăsaţi în firgider, până la dezgheţarea completă. Sau, încercați să o dezghețați în apă rece. Va dura mai mult, ce-i drept, dar e mai sănătos așa.

În articolul 10 GREȘELI pe care le facem atunci când preparăm CARNEA:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 23 iulie 2025. Capricornii se bazează pe instinct. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 iulie 2025. Capricornii se bazează pe instinct. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Chefir de la opt producători diferiţi, dus la analize de laborator. 50% sunt de fapt falsuri
observatornews.ro
Chefir de la opt producători diferiţi, dus la analize de laborator. 50% sunt de fapt falsuri
Nu știau ce îi așteaptă! Ce au dezvăluit Bianca și Marian de la Insula Iubirii, înainte de a pleca în Thailanda!
a1.ro
Nu știau ce îi așteaptă! Ce au dezvăluit Bianca și Marian de la Insula Iubirii, înainte de a pleca în Thailanda!
Chec umed cu afine și caise. O prăjitură de vară fragedă și parfumată
HelloTaste.ro
Chec umed cu afine și caise. O prăjitură de vară fragedă și parfumată
Prințul George a împlinit 12 ani. Kate Middleton și Prințul William au publicat portretul aniversar
Catine
Prințul George a împlinit 12 ani. Kate Middleton și Prințul William au publicat portretul aniversar
Când ar ajunge pe piață primul iPhone pliabil. Informațiile care au fost scurse pe Internet
useit.ro
Când ar ajunge pe piață primul iPhone pliabil. Informațiile care au fost scurse pe Internet
Milionarul român cu trei pensii s-a dezlănţuit! Atac fără menajamente la adresa lui Gigi Becali: “A dat boala în el”
as.ro
Milionarul român cu trei pensii s-a dezlănţuit! Atac fără menajamente la adresa lui Gigi Becali: “A dat boala în el”
Beneficiile consumului de amarant. Cum te poate ajuta această pseudocereală
MediCOOL
Beneficiile consumului de amarant. Cum te poate ajuta această pseudocereală
A murit „prințul adormit” al Arabiei Saudite! A fost în comă timp de 20 de ani, în urma unui accident de mașină, în Londra
Spynews
A murit „prințul adormit” al Arabiei Saudite! A fost în comă timp de 20 de ani, în urma unui accident de mașină, în Londra
Omletă la abur cu spanac și brânză
DeParinti
Omletă la abur cu spanac și brânză
Ceaiul Tulsi – beneficii și proprietăți. Ce se întâmplă dacă îl consumi zilnic
MediCOOL
Ceaiul Tulsi – beneficii și proprietăți. Ce se întâmplă dacă îl consumi zilnic
Tartă cu zmeură și ciocolată. Un desert delicios și spectaculos
HelloTaste
Tartă cu zmeură și ciocolată. Un desert delicios și spectaculos
close
x