21 de trucuri din bucătărie! Cum să ne ușurăm viața
Publicat pe 14.05.2014 la 14:02 Actualizat pe 15.05.2014 la 12:30
Sunt multe „scurtături” pe care le putem face în bucătărie, dar de obicei nu le facem... Pe unele nu le știm, pe altele nu le folosim, iar celelalte ni se par total ciudate pentru a le lua în seamă.
Sunt multe „scurtături” pe care le putem face în bucătărie, dar de obicei nu le facem...
Pe unele nu le știm, pe altele nu le folosim, iar celelalte ni se par total ciudate pentru a le lua în seamă.
Cum înfoliem alimentele mai ușor
Folia alimentară se va pune mult mai ușor peste alimente dacă va fi ținută în frigider.
Fructele nu se oxidează dacă...
Fructele nu se oxidează dacă vom pune pe ele suc de lămâie sau un amestec dintr-o parte miere și două părți de apă.
Roșiile vor avea o viață mai lungă dacă...
Roșiile se coc mai încet dacă le vei păstra la temperatura camerei și nu în frigider.
Se vor coace mai repede
Bananele și piersicile se vor coace mai repede dacă acestea vor fi ținute în pungă de hârtie.
Îndepărtează grăsimea
Grăsimea din mâncare, în special din sosuri, se va putea îndepărta dacă vom folosi cuburi de gheață.
Coaja de pe ginger
Coaja de pe ginger se poate îndepărta folosind o linguriță.
Curățarea bananelor
Bananele se pot curăța mai ușor dacă se va începe... INVERS!
Curățarea ouălor
Ouăle se vor curăța și ele mai ușor dacă se va adăuga în apa de fiert apă minerală sau oțet.
Mai mult suc de citrice
Citricile își vor lăsa mai mult suc dacă înainte vor fi presate cu mâna de masă sau dacă vor fi băgate 20 de secunde la microunde.
Mai puțină mizerie
Vei face mai puțină mizerie atunci când vei avea de măsurat miere sau alte astfel de ingrediente, dacă vei da înainte cu ulei forma cu care măsori.
Grăbește înmuierea untului
Dacă ai uitat sau nu ai timp ca untul să se înmoaie, îl poți da pe răzătoare sau îl poți pune într-o pungă cu fermoar.
Lapte bătut instantaneu
Dacă nu ai iaurt sau lapte bătut, îl poți face într-o clipă adăugând în laptele normal o lingură de zeamă de lămâie sau oțet.
Lingura de lemn peste cratiță
Dacă vrei ca ceea ce fierbe în cratiță să nu dea în foc, pune deasupra o lingură de lemn.
Încălzește pizza fără a o usca
Poți încălzi pizza fără a o usca dacă pui o cană de apă în interior.
Cum se încălzesc pastele
Pastele se încălzesc dacă în mijlocul lor faci o gaură ca cea a gogoșilor.
Pâinea la microunde
Poți încălzi pâinea la microunde fără ca aceasta să se pietrifice, dacă pui un șervețel de hârtie peste ea sau dacă folosești temperaturi joase.
Conservă ierburile
Dacă vrei să păstrezi ierburile mai mult timp, le poți pune în ulei sau în apă, în cutia de cuburi de gheață.
Îngheață carnea pentru a o tăia
Dacă vrei să tai carnea sau legumele fâșii subțiri, trebuie doar să le îngheți.
Îngheață nucile
Dacă vrei să păstrezi nucile mai mult timp, trebuie să le ții la gheață.
Dă viață ligurilor
Viața lingurilor de lemn poate fi prelungită dacă din când în când le bagi în apă care fierbe și le usuci la soare.
Prelungește viața tocătoarelor
Tocătoarele de lemn pot avea o viață lungă dacă se freacă din când în când cu sare grunjoasă ori cu jumătăți de lămâie.
Apoi poți da cu un ulei mineral.