3 lucruri de care nu trebuie să te lipsești în bucătărie

Publicat pe 01.09.2021 la 00:18 Actualizat pe 01.09.2021 la 00:22

Atunci când vrei să te apuci de gătit ai două lucruri pe care trebuie să te bazezi: sarea și rețeta. Gustul vine de la sine atunci când adaugi cantitatea necesară de sare, după preferințele tale.

O femei care pune sare în mâncare

Shutterstock

Să pui sare în mâncare poate părea un pas simplu, însă dacă este omis, mâncarea nu are niciun gust. Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă cu adevărat să pui sare în mâncare? Sarea joacă două roluri importante printre ingredientele din mâncare. În primul rând reduce aromele amare și în al doilea rând le permite celorlalte să iasă în evidență.

Dacă din greșeală ai un preparat cu gust amar, singura soluție este sarea. Înainte de a adăuga mai multe condimente încercă doar să adăugi o linguriță de sare. Gustă din nou și vezi dacă situația s-a îmbunătățit.

Dacă sarea și gustul fac echipă bună, rețeta joacă și ea un rol important în preparea unei mese. Cei mai mulți oameni se feresc să intre în bucătărie și acest lucru se întâmplă pentru că preparea sau luarea meselor zilei ocupă din ce în ce mai puțin timp în programul zilnic. Fiecare mănâncă pe fugă, comandă de unde apucă. Ca să eviți situațiile neplăcute când îți este foarte foame, dar nu ai primit mâncarea la care te așteptai, atunci comandă de pe eatZZ.

Toate restaurantele din aplicația eatZZ sunt #unulpentrualtul, dar cea mai mare preocupare a lor este față de clienții care le trec pragul zi de zi sau le comandă mâncarea. Niciodată nu a fost atât de simplu şi rapid să îţi comanzi mâncarea preferată. Pe www.eatzz.ro găsești tot ceea ce poftești: de la mâncare tradiţională românească până la mâncare chinezească.

Descarcă aplicația și poți comanda oricând, de oriunde. Restaurantele din aplicația eatZZ au meniuri ușor de accesat, numai bune de vizionat.

Sarea este poate unul dintre cele mai simple condimente. Este de asemenea și unul dintre cele mai utilizate și cele mai versatile pentru că se folosește și în preparatele dulci și în cele sărate. Există mai multe tipuri de sare, dar sunt puțini oamenii care le cunosc și știu cum să le folosească.

Cele mai importante tipuri de sare sunt:

Sarea iodată care este unul dintre cele mai procesate și mai rafinate.

Sarea de mare este unul dintre cele mai folosite tipuri de sare. Are o mulțime de minerale în compoziție.

Sarea roz de Himalaya este extrasă dintr-o mină din Pakistan și este destul de cunoscută.

Sarea kosher este un tip de sare folosit în religia iudaică care se folosește de obicei pentru a extrage sângele din carne. Are gustl asemănător cu cea de masă, dar nu are deloc aditivi.

Sarea celtică este orginară din Franța. Este o sare cu o textură umedă. Conține niște minerale care îi dau o tentă de gri. Este ideală pentru feluri de carne grasă și pentru rădăcinoase pregătite la cuptor. De asemenea se poate folosi și în produsele de patiserie.

Sarea din Marea Moartă este un tip de sare care nu este comestibil. Are în compoziție o mulțime de alte minerale, care o face numai bună de folosit în industria cosmetică.

Sarea organică este orice tip de sare care este extras din zone nepopulate.

Sarea pentru murături este o sare cu o textură grunjoasă, are cristale mari și de obicei nici ea nu are în compoziție aditivi alimentari.

Mai există și tipuri de sare cu arome sau sare exotică. Acestea sunt folosite destul de rar și au scopuri precise. De exemplu sarea neagră vulcanică din Hawaii este amestecată cu lavă și se potrivește foarte bine cu carnea de porc sau cu fructele de mare.

În articolul

3 lucruri de care nu trebuie să te lipsești în bucătărie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x