3 modalități SIMPLE și UȘOARE de a decoji roșiile!
Publicat pe 06.08.2015 la 13:15 Actualizat pe 06.08.2015 la 13:40
Vara este anotimpul ideal de a te bucura de o supă cremă de roșii sau o ciorbiță răcoritoare. Totuși, decojirea reprezintă procedeul cel mai anevoios când vine vorba de preparare
Vara este anotimpul ideal de a te bucura de o supă cremă de roșii sau o ciorbiță răcoritoare. Totuși, decojirea reprezintă procedeul cel mai anevoios când vine vorba de preparare.
Pentru a economisi timpul petrecut în bucătărie, puteți opta pentru una dintre cele trei metode de mai jos:
1. Fierbere. Vei avea nevoie de două recipiente, într-o oală pune apă la fiert, iar în cealaltă gheață și apă rece. După ce apa din primul recipient a dat în clocot, pune roșiile, pe rând, până ce observi că începe să se dezlipească coaja și apoi mută-le în recipientul cu apă rece.
Decojirea va fi mult mai ușoară.
2. Coacere. Folosește o tavă, pe care să așezi folie de copt și apoi fiecare roșie, tăiată în prealabil pe jumătate și așezată cu miezul în jos. Coaceți-le timp de 12-15 minute. Veți obține o aromă ușor afumată pentru preparatul vostru.
3. Congelare. Pune roșiile la congelator și înainte de a te hotărâ să le prepari, decongelează-le. Vei observa cum coaja se desprinde extrem de ușor.