4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

Publicat pe 02.07.2018 la 17:34 Actualizat pe 02.07.2018 la 17:42

Exact pentru momentele în care nu dorim să sacrificăm clipe prețioase de odihnă, ne-am gândit să îți propunem o listă de 4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

Știi acele secvențe din reclamele tv în care protagoniștii se trezesc de dimineață, debordând de energie, deschizând fereastra și îmbrățișând, parcă, razele de soare? Credem că așa arată un început de zi..utopic! În realitate, probabil că toți ne-am mai dori măcar cinci minute de somn, după ce alarma telefonului ne dă trezirea!

Exact pentru momentele în care nu dorim să sacrificăm clipe prețioase de odihnă, ne-am gândit să îți propunem o listă de 4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

Brioșe cu ou


Îți plac brioșele? Indiferent de răspuns, îți propunem să încerci o combinație fascinantă și foarte gustoasă de mic dejun, care include și delicioasele brioșe. De data aceasta, însă, ele sunt reinterpretate, având ca ingredient principal oul, un aliment care îți va furniza aportul zilnic necesar de proteine. Ți-am promis un mic dejun rapid de preparat și de servit, așa că iată cât de simplu se fac: tot ce trebuie să faci este să amesteci ouăle cu câteva frunze de spanac mărunțite, cu șuncă și cu puțină brânză, iar apoi să torni toată această compoziție în forme de brioșe. Lasă-le la cuptor pentru 15-20 și savurează-le alături de o cafea delicioasă!


Quiche cu spanac și brânză cheddar

Dacă ai un cuptor cu microunde, ai și un somn liniștit! De ce? Pentru că poți economisi timp prețios dimineața pregătindu-ți un quiche în cuptorul cu microunde! Uite cum prepari acest deliciu, în doar câteva minute: Pune la microunde, timp de un minut, o cana cu apa, in care ai adaugat spanacul; scurge apoi apa și adaugă ouăle, puțin lapte, brânză și câteva felii de bacon. Amestecă bine totul, iar apoi pune cana la cuptor pentru încă trei minute. Poftă bună!

Clătite din făină integrală

Micul dejun trebuie să fie și sănătos, nu doar rapid. Totuși, este și mai bine dacă meniul tău de dimineață le are pe ambele! O idee gustoasă pentru o masă ”pe fugă” o reprezintă și clătitele din făină integrală. Nu te gândi că ai nevoie de ore în șir pentru a le prepara și nici de un talent aparte în bucătărie. Ai nevoie doar de două-trei ouă, o cană de lapte, puțină făină integrală și o lingură de ulei de măsline. Amestecă ouăle, cu laptele și apoi adaugă, treptat, făina. După ce s-a omogenizat compoziția, folosește uleiul de măsline pentru a prăji clătitele, pe care le poți servi cu brânză, cu gem, sau cu banane!

Bruschete cu pastă de avocado

Fructul de avocado este o alegere extraordinară pentru un mic dejun sănătos, așa că folosește-l ca ingredient pentru pregătirea celei mai importante mese a zilei. Cu ajutorul unui blender, mărunțește pulpa de avocado și adaugă apoi roșii cherry și ardei, puțin pătrunjel, busuioc și suc de lămâie. Servește această pastă pe felii de baghetă prăjite la toaster. Simți gustul Italiei în farfuria ta, nu-i așa?!

Toate aceste rețete sunt foarte simplu de preparat, însă cu siguranță că există și zile în care riscăm să întârziem la birou, pentru că ne-am trezit mult prea târziu. Sunt soluții și în situațiile de această natură, mulțumită pub-urilor în care poți servi un mic dejun București, la prețuri foarte accesibile!

Fotografii: unsplash.com

În articolul

4 idei gustoase pentru un mic dejun „pe fugă”!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x