5 deserturi rapide și delicioase fără zahăr

Publicat pe 15.07.2020 la 11:17 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:13

profimedia

Chiar dacă ai început o nouă dietă asta nu înseamnă că nu poți pregăti niște deserturi fără zahar, atunci când fructele nu îți mai satisfac pofta de dulce. Tocmai de aceea, trebuie să ai la îndemână o listă de rețete ce nu te vor dezamăgi, dar nici nu te vor face să încalci vreo regulă a dietei pe care o urmezi.

5 deserturi fără zahăr

1.Tort rece cu iaurt

Pentru acest preparat ai nevoie de biscuiții graham fără zahăr pentru baza tortului, 500 g iaurt (orice aromă preferi) și 250 g frișcă. Se amestecă frișca și iaurtul până obții o cremă omogenă. Biscuiții se fărâmă și se amestecă cu puțin unt topit pentru a face blatul. Se așează acest blat într-o tavă peste care se toarnă crema de iaurt. Deasupra poți decora cu felii din fructele tale preferate. Îl poți servi după ce a stat la congelator pentru 20 minute.

2.Fursecuri cu banane și fulgi de ovăz

Aceste fursecuri fără zahăr sunt perfecte pentru o gustare dulce sau pentru a fi servite împreună cu cafeaua de dimineață. Ai nevoie de 1/3 cană de unt de arahide, 2 banane coapte, 1 linguriță de esență de vanilie, 2 linguri de lapte de soia, 2 linguri de sirop de arțar, 2 ½ căni de fulgi de ovăz, ¼ cană de făină. Mai întâi, se pasează bananele, se adaugă untul de arahide, laptele de soia, vanilia, siropul de arțar și se amestecă bine. Apoi se adaugă și restul ingredientelor și se amestecă bine. Se fac mici biluțe din acest aluat și se așează în tava tapetată cu hârtie de copt. Fursecurile se coc pentru 13-16 minute la foc iute.

3.Mousse de ciocolată

Un desert parcă e incomplet dacă nu are și ciocolată. Dacă și tu crezi la fel, atunci cu siguranță vei vrea să pregătești acest desert. Vei avea nevoie de 1 lingură de apă rece, 1 linguriță de gelatină, 2 linguri de apă fiartă, ½ cană de cacao, un vârf de sare, 1 cană de frișcă, 1 linguriță de esență de vanilie. Se amestecă apa rece și gelatina și se lasă pentru 1 minut înainte de a se adauga apa caldă și se amestecă pentru a dizolva gelatina. Într-un alt bol se mixează cacaua, esența de vanilie, frișca, sarea până când obții o cremă omogenă. Se adaugă gelatina și se amestecă. Așează mousse-ul în pahare și lasă-le la rece pentru o oră.

4.Căpșuni în ciocolată

Pentru desertul acesta sănătos ai nevoie de ½ cană de ciocolată fără zahăr, 1 linguri de ulei de cocos, căpșuni și, la alegere, fulgi de cocos pentru decor. Se topește într-un bol ciocolata împreună cu uleiul de cocos la microunde și se amestecă până când se obține o cremă omogenă. Se spală căpșunile și se usucă. Poți lua fiecare căpșună cu ajutorul unui băț de frigărui pentru a putea să o dai prin ciocolată. Poți presăra fulgi de cocos și le lași la răcit pentru 10 minute până se întărește ciocolata.

5.Clătite cu făină de tapioca

Clătitele sunt un desert delicios, dar parcă le mănânci cu și mai multă poftă când știi că nu au deloc zahăr. Pentru această rețetă ai nevoie de 2 ouă, 2 linguri de apă, 1 linguriță de eșență de vanilie, ½ cană de făină de tapioca, ulei pentru a unge tigaia. După ce ai bătut ouăle, adaugă apa, esența de vanilie și făina și lasă compoziția pentru 5 minute. Încinge tigaia și adaugă un polonic din compoziție. Clătitele se coc pentru 1-2 minute pe fiecare parte.

Sursă: the spruce eats

CITEȘTE ȘI

Dieta mediteraneană - Cea mai eficientă dietă de slăbit

5 beneficii ale consumului de cafea

În articolul

5 deserturi rapide și delicioase fără zahăr

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x