5 idei sănătoase de comfort food care te vor pune pe picioare în zilele grele
Publicat pe 26.02.2019 la 15:51 Actualizat pe 26.02.2019 la 15:55
De multe ori, ideea de comfort food devine sinonimă cu mâncărurile bogate caloric sau cu un nivel ridicat de carbohidrați. Acest lucru nu este însă obligatoriu.
Mâncarea de tip „comfort food”, cunoscută și ca mâncare pentru suflet, poate fi o soluție facilă pentru a ne simți mai bine atunci când avem o zi grea sau tristă. Aceasta îți poate trezi sentimente de nostalgie, optimism sau speranță. Cu unele mâncăruri avem o relație specială, deoarece asociem anumite gusturi cu momente fericite din copilărie sau tinerețe. Prin urmare, putem savura cu drag o plăcintă de mere care ne aduce aminte de vacanțele la bunici. În mod similar, un cheesecake cu capșuni te poate face să retrăiești prima întâlnire cu perechea ta.
De multe ori, ideea de comfort food devine sinonimă cu mâncărurile bogate caloric sau cu un nivel ridicat de carbohidrați. Acest lucru nu este însă obligatoriu. Unele mâncăruri de suflet au o pregătire simplă și nu au un impact negativ asupra sănătății. Trebuie doar să te orientezi către o hrană sănătoasă și să eviți fast food-ul, așa cum sunt hamburgerii cu cartofi prăjiți. Iată câteva idei de confort food care nu îți vor afecta sănătatea:
1. Nachos cu sos de guacamole
Dacă îți plac chipsurile din cartofi, dar vrei să eviți consecințele lor negative asupra sănătății, aceasta este o alternativă bună. Nachos sunt făcuți din porumb și pot fi cumpărați din comerț sau preparați în casă. Beneficiul acestora este că se pot consuma cu sos de guacamole, care conține avocado, un ingredient deosebit de sănătos pe care e bine să îl incluzi cât mai des în alimentația ta. Din fericire, este și un fruct delicios, cu textură cremoasă și gust savuros. Prin urmare, chiar și astfel de rețete pentru un mic dejun sanatos cu avocado pot fi comfort food.
2. Paste făcute în casă
Printre rețetele de comfort food, pastele stau la loc de cinste. Printre rețetele care sunt ideale pe postul de comfort food se numără: paste cu chifteluțe umplute cu mozzarella, macaroane cu brânză în stil american, spaghetti carbonara și paste cu sos alb și ciuperci. Ca să mănânci sănătos, optează pentru paste din grâu integral. Dacă vrei să fii sigură de calitatea lor, le poți pregăti tu însăți, urmărind aceste rețete de aluat paste facute în casă. De asemenea, poți opta pentru variante mai light, cu mai puține grăsimi și calorii, chiar și în ceea ce privește sosurile clasice cu brânză.
3. Supă de pui
Supa de pui nu este o mâncare de suflet doar pentru români, ci și pentru alte națiuni, cum ar fi Australia, Noua Zeelandă, Indonezia (în variantă iute) și Statele Unite ale Americii. Fie că ești puțin răcită, fie că e o zi mohorâtă, te poți încălzi cu o supă de pui caldă, făcută din ingrediente naturale
4. Pâine cu banane
Această rețetă seamănă de fapt cu un chec plin de banane. Prepararea compoziției nu este dificilă, coacerea nu este pretențioasă, iar rezultatul final poate fi destul de variat. Așa cum arată Cooking Light, poți opta pentru pâine cu banane cu fulgi de ciocolată (amăruie, ca să eviți măcar o parte din zahăr), unt de arahide sau chiar și cu avocado în loc de unt.
5. Quesadilla
Quesadilla este o rețetă originară din Mexic care se realizează din două părți: tortilla, preparată din făină de porumb, și umplutura. Un ingredient esențial pentru umplutură este brânza; în rest, această rețetă are extrem de multe variații și se poate face după gusturile proprii. De la legume proaspete sau coapte, la fâșii de carne, poți adăuga ingrediente după bunul plac, orientându-te după numeroase rețete. Astfel, poți obține atât versiuni mai light, cât și unele mai bogate în calorii.
Sursă foto: Shutterstock