5 rețete simple și sănătoase pentru micul dejun

Publicat pe 01.04.2021 la 08:42 Actualizat pe 02.04.2021 la 12:33

Micul dejun reprezintă cea mai importantă masă dintr-o zi. Este masa din care ne luăm cel mai mare aport de vitamine și nutrienți, energia noastră pe ziua respectivă este influențată mult de ce mâncăm la micul dejun. Deseori nu avem suficient de mult timp la dispoziție pentru a ne pregăti masa de dimineață și alegem în mod eronat să sărim peste ea. Mai mult de atât, ajungem să substituim micul dejun cu un produs de fast food cumpărat în grabă în drumul spre serviciu. O astfel de alimentație deficitară pare ușor de manevrat, dar consecințele acesteia sunt permanente de foarte multe ori. Oferă-ți puțin timp, ție și corpului tău, printr-un mic dejun sănătos!

5 rețete simple și sănătoase pentru micul dejun

Ou poșat cu avocado

Prepararea oului poșat poate fi o bătaie de cap, dar nu și în următoarea tehnică: într-un pahar mediu pune o folie de plastic pentru gătit cât să ia forma paharului, sparge un ou în interiorul foliei, apoi apucă folia din pahar și răsucește-o până ia forma unui săculeț. Fierbe săculețul cu ou până îți pare gătit. Într-un bol curăță un avocado copt și cu ajutorul unei furculițe pisează-l bine până se transformă într-o pastă, adaugă sare și piper după gust și puțin ulei de măsline. Ia două felii de pâine trecute deja prin toast și adaugă pasta de avocado, și apoi oul poșat.

Iaurt cu fulgi de ovăz și fructe

Pentru această rețetă vei avea nevoie de un iaurt grecesc simplu, fulgi de ovăz, miere/unt de arahide/ sirop de arțar și fructe de orice fel, de preferat fructe moi. Se adaugă iaurtul în bol alături de fulgii de ovăz, urmați de bucățile de fruct tăiat în prealabil, miere/unt de arahide/sirop de arțar în funcție de cât de dulce vrei să fie.

Omletă de tip muffin(brioșă)

Se adaugă într-un bol un ou întreg și albușul de la un alt ou, chorizo/șuncă/bacon, ciuperci, puțin broccoli după gust, jumătate de ardei gras roșu și puțină brânză cheddar/cașcaval. Se amestecă compoziția bine și se adaugă sare și piper după gust. Pregătim tigaia pe foc pe care am uns-o cu foarte puțin ulei de măsline și se adaugă amestecul. După ce pare gătită pe ambele părți o scoatem și o servim cu câteva roșii.

Mini clătite cu banană

Această rețetă poate fi ușor de adaptat și unui meniu vegetarian. Ingredientele sunt următoarele: ½ cană de fulgi de ovăz trecuți prin blender, 2 linguri de in pisat (îl poți găsi în orice supermarket mai mare), o banană pistă, o cană de lapte (normal sau vegetal), 2-3 lingurițe de miere/sirop de arțar și puțin suc de lămâie. Se amestecă totul într-un bol până la omogenizare și se gătește într-o tigaie unsă cu puțin unt sau ulei de cocos. Clătitele sunt gata când prind o culoare aurie.

Toast cu unt de arahide

Aceasta este cea mai ușor de pregătit rețetă deoarece nu necesită timp de gătire și conține puține ingrediente bogate în nutrieți. Vei avea nevoie de 2-3 felii de pâine feliată albă/integrală pe care le vom trece prin toast. Ungem feliile de pâine cu unt de arahide și adăugăm câteva bucăți de căpșuni/banană, afine deasupra. Poți presăra și fulgi de cocos deasupra, dacă dorești.

Poftă bună!

CITEȘTE ȘI

5 deserturi rapide și delicioase fără zahăr

Paste cu legume coapte în oțet balsamic – Deliciul de la prânz

În articolul

5 rețete simple și sănătoase pentru micul dejun

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x