5 rețete simple și sănătoase pentru micul dejun
Publicat pe 01.04.2021 la 08:42 Actualizat pe 02.04.2021 la 12:33
Micul dejun reprezintă cea mai importantă masă dintr-o zi. Este masa din care ne luăm cel mai mare aport de vitamine și nutrienți, energia noastră pe ziua respectivă este influențată mult de ce mâncăm la micul dejun. Deseori nu avem suficient de mult timp la dispoziție pentru a ne pregăti masa de dimineață și alegem în mod eronat să sărim peste ea. Mai mult de atât, ajungem să substituim micul dejun cu un produs de fast food cumpărat în grabă în drumul spre serviciu. O astfel de alimentație deficitară pare ușor de manevrat, dar consecințele acesteia sunt permanente de foarte multe ori. Oferă-ți puțin timp, ție și corpului tău, printr-un mic dejun sănătos!
5 rețete simple și sănătoase pentru micul dejun
Ou poșat cu avocado
Prepararea oului poșat poate fi o bătaie de cap, dar nu și în următoarea tehnică: într-un pahar mediu pune o folie de plastic pentru gătit cât să ia forma paharului, sparge un ou în interiorul foliei, apoi apucă folia din pahar și răsucește-o până ia forma unui săculeț. Fierbe săculețul cu ou până îți pare gătit. Într-un bol curăță un avocado copt și cu ajutorul unei furculițe pisează-l bine până se transformă într-o pastă, adaugă sare și piper după gust și puțin ulei de măsline. Ia două felii de pâine trecute deja prin toast și adaugă pasta de avocado, și apoi oul poșat.
Iaurt cu fulgi de ovăz și fructe
Pentru această rețetă vei avea nevoie de un iaurt grecesc simplu, fulgi de ovăz, miere/unt de arahide/ sirop de arțar și fructe de orice fel, de preferat fructe moi. Se adaugă iaurtul în bol alături de fulgii de ovăz, urmați de bucățile de fruct tăiat în prealabil, miere/unt de arahide/sirop de arțar în funcție de cât de dulce vrei să fie.
Omletă de tip muffin(brioșă)
Se adaugă într-un bol un ou întreg și albușul de la un alt ou, chorizo/șuncă/bacon, ciuperci, puțin broccoli după gust, jumătate de ardei gras roșu și puțină brânză cheddar/cașcaval. Se amestecă compoziția bine și se adaugă sare și piper după gust. Pregătim tigaia pe foc pe care am uns-o cu foarte puțin ulei de măsline și se adaugă amestecul. După ce pare gătită pe ambele părți o scoatem și o servim cu câteva roșii.
Mini clătite cu banană
Această rețetă poate fi ușor de adaptat și unui meniu vegetarian. Ingredientele sunt următoarele: ½ cană de fulgi de ovăz trecuți prin blender, 2 linguri de in pisat (îl poți găsi în orice supermarket mai mare), o banană pistă, o cană de lapte (normal sau vegetal), 2-3 lingurițe de miere/sirop de arțar și puțin suc de lămâie. Se amestecă totul într-un bol până la omogenizare și se gătește într-o tigaie unsă cu puțin unt sau ulei de cocos. Clătitele sunt gata când prind o culoare aurie.
Toast cu unt de arahide
Aceasta este cea mai ușor de pregătit rețetă deoarece nu necesită timp de gătire și conține puține ingrediente bogate în nutrieți. Vei avea nevoie de 2-3 felii de pâine feliată albă/integrală pe care le vom trece prin toast. Ungem feliile de pâine cu unt de arahide și adăugăm câteva bucăți de căpșuni/banană, afine deasupra. Poți presăra și fulgi de cocos deasupra, dacă dorești.
Poftă bună!