5 secrete pentru gogosi perfecte!

Publicat pe 13.08.2019 la 17:43 Actualizat pe 13.08.2019 la 17:46

Cu ciocolata, vanilie, gem sau simple, gogosile sunt desertul preferat al multora dintre noi. Pe langa faptul ca se prepara repede, acestea sunt si foarte gustoase.

Cu ciocolata, vanilie, gem sau simple, gogosile sunt desertul preferat al multora dintre noi. Pe langa faptul ca se prepara repede, acestea sunt si foarte gustoase.

Nu trebuie sa fii un expert in bucatarie pentru a face gogosi delicioase. Daca respecti reteta, este imposibil ca rezultatul sa nu fie unul delicious. De asemenea, daca vrei sa incerci mai multe variante ale acestui preparat rapid, poti pune in practica retetele gogosi Raftul Bunicii.

De asemenea, pentru a te asigura că gogosile tale vor fi un adevarat succes, iata cateva sfaturi care iti vor fi de ajutor!

1. Adauga drojdie in aluat

De fiecare data cand pregatesti gogosi, nu ezita sa pui in aluatul lor drojdie. Fie ca este vorba de drojdie uscată sau de drojdie cu aspect granulat, acesta este ingredientul care face desertul sa creasca.

Inainte de a adauga drojdia in aluat, indicat este sa o diluezi in putina apa calda, pentru a o activa si a face aluatul sa fie pufos. Asigura-te ca drojdia nu este oparita, pentru ca nu va mai avea acelasi efect.

In plus, evita sa adaugi sare simultan cu drojdia, daca iti doresti sa prepari gogosi pufoase. Sarea nu face decat sa dea inapoi procesul de crestere.

2. Adauga iaurt sau smantana in aluat

Daca adaugi in aluat smantana sau iaurt, gogosile vor fi mai consistente si mai gustoase. Pe langa faptul ca aceste ingredient le dau un gust aparte, nu mai trebuie sa folosesti nici drojdie. Insa, nu uita: gogosile nu vor mai fi pufoase, ci consistente. Totul depinde de preferintele tale.

3. Lasa aluatul la dospit in frigider, o noapte

Cu totii suntem nerabdatori ca gogosile sa fie gata pentru a le putea savura. Insa, daca ai rabdare, poti lasa aluatul la dospit in frigider, o noapte.

Care este motivul? Aluatul se lasa la crescut cateva ore pentru dezvoltarea aromei. La fel ca aluatul de pizza, cresterea la rece a oricarui aluat care contine drojdie ofera o aroma si o textura aparte. Aceasta este o caracteristica pe care gogosile preparate cu praf de copt nu o au. De ce? Temperatura scazuta incetineste procesul de crestere a drojdiei, permitand astfel aluatului sa capete o aroma profunda. In plus, un aluat refrigerat este mai usor de manevrat.

4. Incinge bine uleiul inainte de prajire

Daca nu vrei ca gogosile tale sa nu fie imbibate cu grasime, este important ca uleiul sa fie foarte bine incins inainte de a pune preparatul la prajit. Ideal este ca uleiul sa aiba o temperatura de aproximativ 188-191°C. Daca nu incingi suficient de mult uleiul, risti ca procesul de prajire sa dureze prea mult, iar gogosile sa absoarba prea mult ulei. In felul acesta, ele nu vor mai fi pufoase.

De asemenea, dupa ce ai pus preparatele la prajit in tigaie, asigura-te ca focul este potrivit la o temperatura mai mica. In cazul in care focul este prea mare, risti ca gogosile sa fie mult prea rumenite la exterior, iar in interior sa fie neprajite.

5. Adauga corect glazura

Inainte de a umple gogosile, de a le pudra cu zahar, ori de a le glazura, este important sa le lasi sa se scurga de excesul de ulei. Asadar, recomandat este sa le asezi pe cateva servetele de hartie, pret de doua – trei minute, pentru ca acestea absorb excesul de grasime.

Daca preferi gogosile glazurate, este bine sa nu adaugi o cantitate mare de zahar in aluat. In caz contrar, risti ca acestea sa fie foarte dulci.
Cand pregatesti glazura pentru gogosi, cunoscuta de icing sau frosting, adauga treptat apa peste zaharul pudra, pentru a nu risca sa se formeze cocoloase. In plus, nu adauga prea multa apa. In caz contrar, glazura o sa fie mult prea lichida.

In cazul in care preferi gogosile cu zahar, pudreaza-le cat sunt calde, imediat dupa ce s-au scurs de uleiul in exces.

Gogosile sunt printre cele mai iubite si raspandite deserturi din lume. Fie ca sunt cu glazura, cu ciocolata, gem sau cu alte delicii, aceste bunatati se prepara simplu si rapid. Daca si tu esti un fan al gogosilor si vrei ca acestea sa iti iasa perfect, tine cont de sfaturile prezentate mai sus. Cu siguranta, acestea vor avea acea textura perfecta.

Foto: pixabay

În articolul

5 secrete pentru gogosi perfecte!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x