50.000 de euro pentru o sticla de coniac Remy Martin!

Publicat pe 29.03.2011 la 15:06 Actualizat pe 31.03.2011 la 15:48

Recent, la expozitia internationala “Master of Spirits” organizata la Singapore, o sticla de coniac din patrimoniul pivnitelor franceze “Remy Martin” a fost vanduta pentru uriasa suma de 50.000 de euro, acesta fiind cel mai mare pret platit vreodata pentru un coniac din aceasta gama.

Daca nu se stie nimic despre cumparator, intrucat nu si-a declinat identitatea, despre pretiosul lichid se cunosc cateva date interesante.

Coniacul Remy Martin este un brand al vinificatorului francez Remy Cointreau, iar sticla vanduta la Singapore este din seria cunoscuta sub numele de "Louis XIII Grande Champagne Tres Vielle Age Inconnu". Coniacul din aceasta serie a fost imbuteliat in 1938, special pentru banchetul dat la Versailles de presedintele Frantei, Edouard Daladier, in onoarea regelui Marii Britanii George al VI-lea si al sotiei sale regina Elisabeta (parintii actualei regine britanice).

Nu mai putin de 1200 de tipuri de coniac - cele mai multe obtinute din distilarea de struguri albi din regiunea Grande Champagne - au fost mixate de Remy Cointreau pentru a obtine un coniac demn de un banchet regal. El sustinea ca la data la care a fost imbuteliat coniacul, unele dintre alcoolurile cupajate pentru a se ajunge la gustul perfect se aflau in pivnitele sale de pe la jumatatea secolului al XIX-lea si, pentru ca nu s-a putut sa se precizeze exact vechimea coniacului obtinut, l-au denumit "Tres Vieille Age Inconnu" (foarte vechi, de varsta necunoscuta).

In urma vanzarii record de la expozitia din Singapore, presa a speculat mult faptul ca serviciul de marketing al pivnitelor franceze Remy Martin a dat o lovitura de imagine, scotand pe piata sticla de coniac imediat dupa ce actorul Colin Firth a obtinut Oscarul pentru rolul lui George al VI-lea din filmul "Discursul regelui".

sursa: jurnalul.ro
foto: watsurpoison.com

În articolul

50.000 de euro pentru o sticla de coniac Remy Martin!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: "Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele"
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x