7 motive pentru care ai băut șampanie GREȘIT toată viața
Publicat pe 15.08.2014 la 14:04 Actualizat pe 15.08.2014 la 14:31
La sărbători, ești obișnuită să te răsfeți cu o șampanie de cea mai bună calitate. Dar știai că felul în care ai savurat băutura a fost cât se poate de greșit în tot acest timp?
La sărbători, ești obișnuită să te răsfeți cu o șampanie de cea mai bună calitate. Dar știai că felul în care ai savurat băutura a fost cât se poate de greșit în tot acest timp?
Elise Losfelt, de la Moët & Chandon, spune că trbuie să ții seama de câteva reguli:
1. Trebuie să o bei în pahar de vin alb, nu de șampanie, cel lung cu gât îngust. Poate că al doilea arată culoarea băuturii mai bine și are un ton festiv, dar cel de vin alb este suficient de larg pentru o degustare perfectă.
2. Șampania roz nu trebuie asortată la mâncăruri fine. Cel mai bine se potrivește cu gustările sărate și grase.
3. Nu umple mai mult de o treime din pahar cu șampanie. Altfel, băutura se va încălzi repede și își va pierde toată savoarea.
4. Cum trebuie deschisă - pui degetul mare pe scheletul de sârmă care acoperă dopul, desfaci partea mai lungă dar ții în continuare scheletul pe dop și apoi scoți sticla din sârmă, nu sârma de pe sticlă.
5. Nu trebuie să ții șampania mai mult de 3-4 zile la frigider! Altfel, dopul se va usca și băutura va oxida mai repede, lucru care îui va schimba aroma.
6. Trebuie să ții paharul cu șampanie de picior, nu de cupă.
7. Nu e nevoie să aștepți pentru o ocazia specială ca să savurezi o șampanie. Deschide o sticlă când ai nevoie de ceva bun, special.