8 trucuri care îți vor face munca mai ușoară în bucătărie
Publicat pe 28.01.2017 la 21:30 Actualizat pe 28.01.2017 la 21:40
Iata caateva ponturi care, mai mult ca sigur, iti vor usura treaba in bucatarie.
Te-ai întrebat vreodată cum poți păstra clătitele proaspete mai mult de o zi? Știai că nu în dulap se păstrează cafeaua cel mai bine? Ei bine, iată 8 ponturi care te vor ajuta.
- Supa va avea o culoare plăcută dacă adăugaţi puţin morcov dat pe răzătoarea mică şi călit în ulei.
- Nu ați apucat să luați spuma, iar supa arată neplăcut? Adăugaţi un albuş de ou nebătut. El va ”aduna” resturile de spumă şi va limpezi supa.
- Dacă vreți ca stafidele și fructele să nu se mai lase în aluatul părjiturilor, atunci încălziți-le la cuptor înainte.
- Când preparați o prăjitură cu unt, congelați-l mai întâi. Așa, rece, dați-l pe răzătoare pentru a-l încorpora mai uşor în aluat.
- Foile de clătite se pot păstra mai multe zile pufoase dacă le împăturiţi şi le bagaţi la frigider în pungi de plastic.
- Dacă aţi adăugat prea multă sare în ciorbă nu e cazul să o aruncați. Se poate desăra adăugând 3-4 cartofi cruzi tăiaţi. Daţi ciorba în clocot, iar cartofii vor trage toată sarea.
- Nu sărați carnea înainte de a o pune la grătar. Va absorbi tot sucul şi carnea nu se va rumeni. Sarea se poate pune abia după ce a făcut o crustă.
- Cafeaua se păstrează cel mai bine nu în dulap, ci… la frigider. Fie că e boabe, fie că e măcinată.
Ce alte trucuri știți?