Acum nu mai dai chix la gătit! Cele mai simple trucuri pentru a repara greșelile din bucătărie!
Publicat pe 21.01.2015 la 12:05 Actualizat pe 21.01.2015 la 17:32
Ți se întâmplă mereu să faci paste mult prea moi sau să nu știi cum să tai legumele, ei bine poți să uiți de acele zile. Iată câteva sfaturi pentru a evita astfel de situații
Ți se întâmplă mereu să faci paste mult prea moi sau să nu știi cum să tai legumele, ei bine poți să uiți de acele zile. Iată câteva sfaturi pentru a evita astfel de situații.
- Fierbi paste într-un vas mult prea mic - Pentru a rezolva această situație, obișnuiește-te să folosești mereu o oală mai mare, în care să pui apă la fiert cu sare (bucătarii iscusiți ne sfătuiesc să facem apa atât de sărată precum apa mării) și să adaugi abia atunci când fierbe, pastele.
- Folosești cuțitul nepotrivit - Dacă vrei să tai mai ușor ceapa sau legumele pentru salată, poți alege să folosești mereu cuțitul mare, al bucătarului.
- Tai legumele pe un tocător mult prea mic - Ca să eviți situațiile acestea încearcă să asociezi mereu dimensiunea cuțitului cu care tai cu dimensiunea tocătorului. Acolo unde ai nevoie de cuțit mare, vei avea nevoie și de tocător mare.
- Cureți cuțitele de calitate la mașina de spălat vase - Nimic mai greșit. Încearcă să le speli de mână pentru a evita oxidarea acestora.
- Aglomerezi tigaia - Ca să eviți să pui la prăjit prea mult, încearcă să așezi bucățile la o mică distanță, astfel încât să nu se atingă.