Afinele, fructe cu multe beneficii

Publicat pe 25.09.2010 la 15:33 Actualizat pe 25.09.2010 la 15:45

"Insulina vegetala", asa cum mai este denumit afinul, are efect benefic asupra echilibrarii glicemiei. In acest caz se cunoaste o reteta foarte veche: suc din afine fiert, scortisoara si cuisoare. Se bea rece sau cald, in functie de anotimp, precizeaza Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med.


Pentru controlul diabetului se prepara infuzii din 2 linguri de frunze de afin la 500 ml de apa, care se infuzeaza 7-8 minute. Se vor bea cate 250 ml din aceasta infuzie inainte de micul dejun si de masa de pranz.


Gargara cu aceasta infuzie este recomandata de specialistul nostru pentru inflamatii, gingivite, stomatite, afte; clisme sau spalaturi la nivelul sezutului in caz de fisuri anale si hemoroizi.Frunzele de afin se pot combina cu alte plante indicate in caz de obezitate.

IMBUNATATESTE-TI SISTEMUL IMUNITAR!


Se apropie sezonul virozelor si racelilor. Cu ajutorul unei cure cu afine, sistemul natural poate fi intarit, astfel incat sa te protejeze de aceste viroze. Este indicat ca o cura de afine sa dureze 20 de zile. Pe langa intarirea imunitatii, cura de afine este recomandata si persoanelor obeze, pe care le poate ajuta sa slabeasca.

TE SCAPA DE DIAREE


Ceaiul de afine contine taninuri, fiind eficient in combaterea diareei. Tot continutul de taninuri recomanda ceaiul de afine pentru atenuarea simptomelor proprii unor afectiuni ale stomacului, pentru calmarea tractului digestiv, vindecarea mai rapida a leziunilor sau pentru reducerea inflamatiilor de la nivelul laringelui in cazul gripei, racelii sau a diferitelor tipuri de alergii.

PREVINE ALZHEIMER


Afinele contin antioxidanti. Motiv pentru care afinele protejeaza creierul de stresul oxidativ si reduc afectiunile aflate in stransa legatura cu inaintarea in varsta, cum ar fi Alzheimer sau alt tip de demente. De asemenea, ceaiurile si sucu­rile de afine reprezinta o sursa bogata de vitamina A si C, dar si de nutrienti precum flavonoide si antocianine.

SFATURI


Trebuie sa alegem afinele bine coapte, care sunt cele mai bogate in antioxidanti. Acestea se vor depozita intr-un vas acoperit in frigider. Nu trebuie sa le tineti la temperatura camerei mai mult de o zi, pentru ca se altereaza.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: urbangardencasual.com

În articolul

Afinele, fructe cu multe beneficii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii care vor primi 3 tipuri noi de vouchere de la locul de muncă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească angajaţii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x