Afla 3 variante indicate de mic-dejun pentru slabit!

Publicat pe 19.01.2011 la 18:25 Actualizat pe 19.01.2011 la 18:29

De cate ori n-ati auzit ca micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei? Probabil ca de multe ori. Dar este adevarat! Ceea ce cu siguranta putini dintre voi stiti este ca micul dejun este esential pentru pierderea in greutate.

"Aveti nevoie de acea energie pe care v-o furnizeaza aceasta masa importanta, pentru ca metabolismul vostru sa reziste pe durata intregii zile", spune specialistul Milton Stokes.


Incercati sa consumati intre 400 si 600 de calorii, in maximum o ora de cand v-ati trezit. Acesti nutrienti (proteine, fibre, grasimi sanatoase) va vor satisface organismul pentru cateva ore. Incercati variantele de mai jos, numai bune pentru a declansa arderile rapide.

Omleta cu avocado, broccoli si cateva boabe de piper

"Avocado sunt fructele perfecte pentru slabit", declara Jorge Cruise, autorul cartii "Dieta de 3 ore". "Aceste fructe inlocuiesc zaharul cu grasimi saturate". Broccoli este o leguma care te face sa simti satietate. Si spanacul este o alegere buna. Daca va plac mancarurile condimentate, adaugati putin piper. Studiile arata ca pot grabi arderile metabolismului.

Shake-uri care contin proteine, capsuni si scortisoara

"Zerul este bogat in aminoacizi, care stimuleaza cresterea muschilor", e de parere David Grotto, autorul cartii "101 de mancaruri care ti-ar putea salva viata". Cu cat aveti mai multi muschi, cu atat mai mare este capacitatea metabolismului vostru de a arde grasimile.

Adaugarea capsunilor in shake-urile voastre amplifica puterea fibrelor de a va face sa va simtiti mai plini, dupa fiecare masa. Asta in timp ce scortisoara va ajuta corpul sa arda carbohidratii mai incet, de-a lungul zilei, asa incat nivelul de glicemie din sange sa nu scada prea rapid.

Iaurt (normal, sau cu putine grasimi) garnisit cu fructe proaspete si cereale cu un aport mare de fibre

"Grasimile din iaurt contin acid linoleic, care ajuta la slabit", spune Dawn Jackson Blatner, autorul cartii "Dieta flexitariana". Iaurtul simplu este mai sanatos si mai bun decat iaurtul aromat, din moment ce nu are deloc zahar. Pentru a face aceasta masa mai comestibila si mai gustoasa, incercati sa tasati niste boabe de struguri sau putin pepene. Adaugati la sfarsit si cateva cereale integrale. Diferite studii arata o legatura directa intre consumul de fibre si pierderea greutatii, afirma Blatner.

sursa foto: Hepta.ro

În articolul

Afla 3 variante indicate de mic-dejun pentru slabit!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x