Afla secretele dulci ale ciocolatei!
Publicat pe 09.05.2011 la 15:37 Actualizat pe 09.05.2011 la 15:43
Un ingredient dulce in prepararea unor deserturi, dar chiar si a unor retete rafinate cu carne, ciocolata poate fi topita intr-o bautura calda, maruntita peste inghetata sau mancata patratica cu patratica si este la fel de delicioasa fie ca este simpla si neagra, umpluta cu crema sau alune.
Insa daca ciocolata din magazin te tenteaza prea des, poti avea acest desert dulce mai la indemana daca il pregatesti acasa.
De fiecare data cand ti-e pofta de o cana cu acest lichid cremos si dulce, poti incerca o reteta simpla: amesteca 2 cani si un sfert de zahar brun, o cana si un sfert de pudra de cacao si o jumatate de lingurita de sare. Pune totul intr-un borcan inalt si lasa ca gusturile sa se intrepatrunda. Apoi foloseste cate 3 linguri din acest amestec la o cana de lapte fierbinte. Amesteca bine pana se dizolva.
Secretele ciocolatei
1. Bucati de ciocolata
Cand intalnesti o reteta in care ti se cere sa folosesti ciocolata sfaramata, foloseste un cutit zimtat. Dintii sai vor taia in ciocolata rapid si usor si vor preveni alunecarile pe suprafata fina de cacao ce poate duce uneori la accidente.
2. Cat mai ciocolatos
Pentru a spori aroma si estetica unui tort sau prajituri de ciocolata, o idee buna este sa nu tapetezi tava cu faina, ci cu cacao. Cand rastorni tortul, nu vei vedea pete albe pe el. Ai grija insa sa nu pui prea multa cacao, ci doar sa pudrezi cat este necesar.
3. Cupe de ciocolata
O idee foarte simpla si atractiva de desert este de a face mici cupe dulci pe care le poti umple cu diverse creme sau chiar salata de fructe. Topeste putina ciocolata cu lapte la bain-marie, apoi folosind o pensula, unge cateva forme de briose pe dinauntru cu ciocolata topita, intr-un strat subtire. Lasa sa se raceasca si da la frigider timp de 10 minute. Scoate-le si mai unge un strat de ciocolata topita, lasa din nou sa se raceasca. Apoi desprinde foile de hartie si umple-le.
Citeste si a1.ro!
Foto: chocolate-source.co.uk